La Setmana de la Mobilitat finalitza hui amb una ruta ciclista

S'han registrat 75 inscripcions, incloent els diferents ajuntaments que col·laboren en la iniciativa

La Setmana de la Mobilitat finalitza hui amb una ruta ciclista
Participants en la marxa ciclista ‘Amb bici per la via verda’ en una edició anterior de l’activitat.

Alcoi està celebrant aquests dies la Setmana de la Mobilitat, unes jornades que conclouran en el dia de hui, amb la marxa ‘Amb Bici per la Via Verda’, una activitat coordinada pel departament d’Esports per a gaudir amb amics o família d’un recorregut que partirà a les 9 del matí des de la plaça d’Al-Azraq d’Alcoi i arribarà a la una de la vesprada a Vilallonga. També hi haurà eixides des d’altres punts del recorregut, com Cocentaina, Muro, Gaianes, Beniarrés i L’Orxa.

En total s’han registrat 75 inscripcions, incloent els diferents ajuntaments que col·laboren en la iniciativa.

D’altra banda, el departament de Mobilitat va establir la gratuïtat de l’autobús urbà per a la jornada d’ahir. Cal indicar que l’Ajuntament d’Alcoi va decidir traslladar les activitats de la Setmana de la Mobilitat a aquests dies, pel fet que les dates en les quals habitualment se celebra –del 16 al 22 de setembre– han coincidit amb la celebració de la Fira Modernista.

LLOGUER DE PATINETS
En un altre ordre de coses, està treballant-se en l’adquisició de dos patinets elèctrics per a ús dels funcionaris d’inspecció de l’Ajuntament, facilitant així el transport sostenible i l’ús d’aquests vehicles en la zona per als vianants, alhora que es vol dur a terme un projecte de lloguer de patinets a la ciutat, que pose a la disposició dels ciutadans aquests element de mobilitat personal per a traslladar-se per la ciutat. Aquest projecte es presentarà en les pròximes setmanes i facilitarà la mobilitat ecològica a Alcoi.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, recorda a més altres accions que s’han dut a terme durant aquest any, com les ajudes als vehicles de mobilitat personal i bicicletes elèctriques, amb una segona convocatòria el termini de sol·licitud de la qual finalitza el pròxim 29 d’octubre.

Segons l’edil, una altra decisió per a promoure la mobilitat sostenible és la posada a la disposició de la ciutadania d’un servei d’autobús per a facilitar l’accés al parc Natural de la Font Roja en les dates en les quals el parc natural tancarà el seu aforament. “D’una banda, es regula l’accés al parc, preservant la seua seguretat, però també es dóna una oportunitat perquè tant la ciutadania com els turistes puguen accedir a la Font Roja en una època tan espectacular en aquest paratge com és la temporada de tardor i que en determinats dies acabava amb l’accés per carretera bloquejat”, remarca Martínez.

Send this to a friend