La Setmana del Piano, entre els millors festivals de música clàssica

L'organitza l'Associació Amics de la Música des de fa deu anys

La Setmana del Piano, entre els millors festivals de música clàssica
Un dels concerts oferits en la Setmana del Piano. Juan Vilaplana

La Setmana Gran del Piano d’Alcoi (International Piano Festival) que des de fa deu anys ve organitzant amb èxit de manera ininterrompuda l’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi (AAMA), fins i tot en els dos anys de greu crisi sanitària, ha entrat a formar part de FestClásica, l’associació que aglutina als més prestigiosos festivals de música clàssica que se celebren a Espanya, com són la Quinzena Musical Donostiarra, els festivals de Santander, Granada, Perelada, Canàries, el de Torroella de Montgrí, el Festival de Música Religiosa de Conca, el d’Úbeda i Baeza, el Festival Chopin de Valldemosa o la Tardor Musical Soriana, entre tants uns altres de gran solera, grans i modestos, però tots amb una brillantíssima trajectòria.
Per a poder accedir a aquesta associació nacional, l’AAMA ha hagut de presentar la seua candidatura i passar per diversos filtres fins a arribar a l’Assemblea Nacional de FestClásica, la qual es va celebrar el passat 21 d’octubre a les Navas del Marqués (Àvila) i a la qual van assistir la pràctica totalitat dels programadors dels 40 festivals membres. Com a convidats, van estar tres membres de la Junta Rectora de l’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi: Carmen Payá Blanes i Miguel Ferrándiz Giner, personalment, i Alfonso Jordá Morey a través d’un vídeo promocional d’aquesta consolidada Setmana Gran del Piano d’Alcoi. De les tres candidatures que es van presentar, només la d’Alcoi va ser acceptada, sent al costat del Festival de Morella, l’únic representant de la Comunitat Valenciana. Més de 50 concerts celebrats en espais històrics de la nostra ciutat amb artistes de la rellevància d’Ivo Pogorelich, Josu de Solaun, Serguei Yerohkin, Gernot Winischhofer, Ensemble de Madrid, Budapest Trio, Patricia Pagny, o la recentment desapareguda soprano, Ana María Sánchez, per citar només uns pocs, avalen la trajectòria d’aquest festival dedicat al piano, que integra així mateix música de cambra amb piano, lírica, música barroca amb clavicémbalo, i actuacions especials de joves talents nascuts o residents a Espanya.
FestClásica, com a Associació Espanyola de Festivals de Música Clàssica, està adscrita a l’Associació Europea de Festivals, organisme internacional dependent de la UNESCO, la seu de la qual es troba a Brussel·les i a la qual pertanyen més de 100 festivals i associacions nacionals de 40 països. Amb aquest important recolzament, el principal repte de la Setmana Gran del Piano en el 40 Aniversari de l’Associació d’Amics de la Música, és créixer en qualitat, amb més implicació si cap de la societat alcoiana. FestClásica promou així mateix la contractació d’intèrprets espanyols i propícia la participació de joves promeses a través de l’organització dels Circuits FestClásica. Igualment realitza activitats formatives per als seus associats, siguen joves o més experimentats, amb reunions en les quals experts i directors de reconegut prestigi assessoren i comparteixen les seues experiències professionals. Aquesta entitat nacional celebra dues assemblees anuals, i l’AAMA sol·licitarà que en els pròxims anys una d’aquestes assemblees se celebre a Alcoi.

Send this to a friend