La setmana vinent ja hi haurà canvis en el trànsit per la conversió en zona de vianants del Centre

El dia 29 entra en marxa i a partir del dilluns 22 començaran a adaptar la circulació

El dilluns està previst pintar la senyalització horitzontal al carrer Sant Tomàs (Xavi Terol)

La conversió en zona de vianants del Centre entrarà en funcionament el pròxim 29 de març i en la setmana prèvia al tancament dels carrers inclosos en l’àmbit on es restringeix la circulació, ja hi haurà alguns canvis en el trànsit que “milloraran el trànsit rodat i facilitaran l’adaptació progressiva”, tal com ha informat l’Ajuntament. Recordar que els vehicles procedents del pont de Sant Jordi seran desviats pel carrer Sant Jaume, mentre que el trànsit que baixa de la Zona Alta haurà de prendre el carrer la Torre de les Maçanes per a accedir a Casablanca i d’ací al Viaducte o la plaça d’Espanya, només pel costat del Calderón.

Dilluns que ve està previst que es procedisca a pintar la senyalització horitzontal al carrer Sant Tomàs. Aquest carrer actualment té dos carrils de pujada i un de baixada amb línia contínua entre ells. Amb els canvis passarà a haver-hi un carril de pujada i un de baixada, que passarà a dues, un exclusivament per a poder girar cap a Sant Jaume. La mesura comportarà 15 places d’aparcament, més quatre de càrrega i descàrrega. Els treballs de pintura no implicaran talls de trànsit, serà regulat mentre es duguen a terme i una vegada finalitzen ja es posaran en marxa els canvis.

Durant el cap de setmana que ve també hi haurà novetats en País Valencià, que com es recordarà passarà a ser de doble direcció entre el Parterre i la Beniata. Aquest doble sentit ja estarà en marxa el dissabte 27, comptant que també Sant Llorenç està ja tancada al trànsit els caps de setmana.

Amb la conversió en zona de vianants també hi haurà algunes modificacions en les prioritats a l’hora de circular en els punts que els estudis previs de trànsit han considerat conflictius, canvis que també s’aniran implementant al llarg de la setmana vinent. Un d’ells és l’encreuament del carrer Casablanca amb Gonzalo Barrachina. Actualment els vehicles que vénen de Casablanca han de cedir el passe als que arriben des del Viaducte o la plaça d’Espanya, a partir de la setmana vinent la prioritat serà per als quals arriben des de Casablanca.

L’altre canvi es donarà al carrer Capellà Belloch, en l’accés a País Valencià. En aquests moments la circulació està regulada per semàfors que atorguen més temps als vehicles que arriben des de País Valencià, es canviarà la temporalització, augmentat el temps en verd per al carrer Capellà Benlloch.

Crítiques del PP
Del costat de l’oposició municipal, el PP ha criticat que l’Ajuntament vaja a posar en marxa la conversió en zona de vianants del Centre “sense haver implantat la senyalització que indique les noves direccions i condicions d’accés al barri. La improvisació és total perquè no estan senyalitzats els recorreguts alternatius. Va tot cames ajudeu-me”, assegura la regidora Lirios García.

Comissió de seguiment
D’altra banda, tant des de Podem com des de Compromís han insistit en la creació d’una comissió de seguiment de la conversió en zona de vianants, una cosa a la qual es va comprometre el govern municipal segons recorda la formació habitada, que mostra la seua “preocupació” davant l’inici imminent dels talls de trànsit que implica la conversió en zona de vianants. Màrius Ivorra, portaveu valencianista, incideix en què aquesta comissió haurà de “corregir els problemes” i considera que el govern municipal “ha començat la casa per la teulada”.

Send this to a friend