La sintonia dels 40 anys de vida del CAEHA

S'estrenarà aquesta vesprada en el Calderón, en un concert de l'OSA

La sintonia dels 40 anys de vida del CAEHA
Roda de premsa de presentació del concert d’aquesta vesprada.

Els actes de celebració del 40 aniversari del CAEHA (Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics) arriben hui a la seua fi amb la presentació en societat d’una peça musical encarregada als compositors alcoians Àngel Lluís Ferrando i Eduard Terol i que serà interpretada per primera vegada aquesta vesprada, en el Calderón, a càrrec de l’Orquestra Simfònica Alcoiana (OSA), sota la direcció de Gregorio Casasempere.

Pedro Juan Parra, membre de la directiva del CAEHA, va detallar en la presentació d’aquest acte, en el qual també col·labora l’Ajuntament d’Alcoi, que la intenció d’encarregar una peça musical, és que també hi haguera una “sintonia” que fora relacionada amb el CAEHA, i que a més, es poguera utilitzar en els esdeveniments d’aquest.

Així mateix, ‘Ressonàncies de la Serreta’, que és el títol de l’obra composta amb el qual es fa l’ullet a Alcoi, serà gravat i després es preveu que es puga escoltar tant en la web del CAEHA com de l’OSA.

Sobre la peça, tots dos compositors van coincidir que ha sigut molt gratificant i enriquidor crear la peça a quatre mans, i que ha sigut una forma nova de crear, que ha consistit en el fet que cadascun d’ells anava creant durant al voltant de dues setmanes, i després continuava l’altre, sempre respectant l’anterior i donant-li cohesió i sentit.

Per part seua, Casasempere va detallar que el concert nadalenc finalitzarà amb l’estrena absoluta de ‘Ressonàncies de la Serreta’, però que durant el concert s’escoltaran peces d’Edward Grieg i a més, es comptarà amb la presència de la soprano alcoiana Tania Bou que acompanyarà a la música de Strauss.

Tal com s’ha indicat, el concert serà aquesta vesprada, a partir de les 18’30 hores en el Teatre Calderón i les entrades estan a la venda en la plataforma ticketalcoi.com i també en la taquilla del citat teatre, a un preu d’entre 8 i 10 euros.

Send this to a friend