La taxa d’atur descendeix i aconsegueix la xifra més baixa des de març

La dada s'ha situat en els 5.703 aturats a Alcoi al setembre i el sector serveis és el que més ha descendit

Gràfic on es mostra l’evolució de la desocupació a Alcoi en l’últim any.

El mes de setembre ha deixat un indici de recuperació en la desocupació en descendir lleugerament la xifra d’aturats a Alcoi fins als 5.703, és a dir, 127 persones menys que el mes anterior. Cal apuntar que a més, és la quantitat més baixa des que va començar la crisi sanitària el març passat. Aquest descens arriba després de l’increment que es va produir a l’agost, de més de 100 persones respecte a juliol.

La baixada també s’ha produït a nivell general i a les comarques de L’Alcoià i El Comtat la xifra és de 12.234 aturats al setembre, és a dir, 402 menys que a l’agost. Del total, continua predominant l’atur femení (7.306) enfront dels 4.928 homes.

DESCENS EN ELS SERVEIS
Per sectors, a Alcoi el descens més rellevant s’ha produït en els serveis, suposant el 62% dels 127 aturats menys. Li segueix la indústria, on la taxa s’ha reduït en 33 persones; 22 en la construcció i 11 en l’agricultura. Malgrat això, els serveis segueixen al capdavant de la desocupació quant a sectors, representant més del 64% de la desocupació total a Alcoi.

Per rang d’edat, entre els 25 i 44 anys és en el qual ha baixat més notablement la xifra d’aturats a Alcoi, amb 109 persones menys, mentre que en els majors de 44 ha descendit en 28. No obstant això, i succeint el contrari, hi ha 17 aturats més menors de 25 anys.

Els 127 aturats menys a Alcoi suposen el descens més rellevant de la zona, seguit d’Ibi, on la taxa de desocupació ha baixat en 66 persones deixant un total de 2.046 aturats. A Onil s’ha registrat un descens de 63 aturats, principalment gràcies als sectors de la indústria i els serveis, i la seua taxa total és de 634. A Castalla la baixada ha sigut de 61 persones, aconseguint que la taxa se situe en 916 persones. D’altra banda, en Banyeres i Cocentaina ha baixat la dada de l’atur en 36 i 17 aturats amb un total de 414 i 1.105 respectivament, degut principalment per l’inici de l’activitat industrial i de serveis; mentre que a Muro el descens ha sigut de 29 persones, la qual cosa porta a un total de 724 aturats.

VALORACIÓ UGT
Des d’UGT “es valora positivament aquestes xifres, ja que el mes de setembre ha coincidit normalment amb la finalitat de la temporada estival, per la qual cosa els sectors dependents del turisme sempre han sigut els més afectats en aquestes dates” i afigen que “l’increment de la contractació en el sector serveis i indústria s’ha deixat notar amb un moderat descens d’aturats en aquests sectors”.

Send this to a friend