La taxa d’atur disminueix a Alcoi gràcies als serveis

Per contra, a la comarca, la desocupació ha incrementat lleugerament el mes de juliol

La taxa d'atur disminueix a Alcoi gràcies als serveis

La tendència positiva de la desocupació registrada a les comarques de l’Alcoià i El Comtat en els últims mesos s’ha vist una mica minvada al tancament del mes de juliol, ja que la dada ha incrementat lleugerament a nivell global, amb 31 aturats més –25 dones i 6 homes–, mentre que a Alcoi aquesta xifra ha tornat a disminuir, sent aquesta baixada la més considerable de tota la zona, amb 81 aturats menys, i un total de 5.361 persones en les llistes de l’atur.

Per a trobar una xifra més baixa que la citada, cal remuntar-se als mesos previs a la pandèmia de la Covid-19, és a dir, febrer i gener de l’any passat.

Les localitats d’aquestes comarques en les quals ha pujat la desocupació de forma més destacada són Ibi, amb 39 aturats més; 23 a Cocentaina; 16 a Onil; 16 a Castalla i 13 a Banyeres.

Respecte als sectors, en la indústria és en el qual més ha augmentat la desocupació al juliol amb 19 persones més, de les 31 que s’han sumat en total.

Així mateix, en les persones d’entre 25 i 44 anys és el rang en el qual major creixement de l’atur hi ha hagut, mentre que tant en els menors de 25 com en els majors de 44 aquesta dada és menor que al juny.

DADES D’ALCOI
Tornant a les dades concretes d’Alcoi, el sector serveis és el que principalment ha propiciat el descens de la taxa de desocupació, amb 70 aturats menys, seguit de la indústria i la construcció amb 8 menys cadascun, 1 menys hi ha en sense activitat econòmica, mentre que en l’agricultura ha augmentat. Per rangs d’edat, a la nostra ciutat l’atur ha baixat en tots ells.

Des d’UGT s’apunta que les dades de l’atur del mes de juliol “estan directament determinats per l’efecte estacional del turisme, per la qual cosa caldrà observar la seua evolució durant els pròxims mesos”, i quant a la contractació, s’indica que “a nivell comarcal es registra un total de 614 contractes més respecte al mes anterior, la qual cosa suposa un augment del 17% a nivell provincial”.

 

Send this to a friend