La taxa de desocupació femenina ronda el 60% al febrer a Alcoi

El percentatge va ser similar, o fins i tot superior, en altres localitats de les comarques de l'Alcoià i el Comtat

La taxa de desocupació femenina ronda el 60% al febrer a Alcoi
Gràfic de la desocupació femenina per edats

Les dones continuen representant un major percentatge de la desocupació en la gran majoria de les localitats de la zona, entre elles, Alcoi, on aquesta taxa va ser del 58,93% el mes de febrer segons dades de Labora. I és que, de les 5.747 persones desocupades a Alcoi en el citat mes —96 més que al gener— 3.387 van ser dones, enfront dels 2.360 homes.

Així mateix, respecte a la pujada de 96 aturats el mes passat, 53 van ser dones, per la qual cosa aquest sexe va representar el 55,20% d’aquest increment.
En moltes altres localitats de les comarques de L’Alcoià i El Comtat també predomina l’atur femení, fins i tot en percentatges més elevats que a Alcoi.

Per exemple, en Banyeres, el 71% de les persones desocupades són dones, 292 parades enfront de 119 homes i una xifra total de desocupació de 711. A Ibi, al taxa d’atur femení és del 64,74%; del 62,82% a Castalla; del 61% a Muro i del 59,54% a Cocentaina, entre altres municipis.

Un altre aspecte en comú en les localitats citades és que dins de les dones, el rang d’edat en el qual hi ha més desocupació és el de majors de 44 anys. En el cas d’Alcoi, i tal com es veu en el gràfic superior a la dreta, més de la meitat de les dones que no tenen treball tenen més de 44 anys. El mateix ocorre en Banyeres, Castalla, Onil o Muro, amb percentatges superiors al 57% en aquest sentit.

D’altra banda, i respecte a les xifres globals del mes de febrer en la zona, l’atur va pujar en 81 persones a L’Alcoià i El Comtat, situant el total en 12.231. D’aqueix increment, va haver-hi 51 dones més parades, enfront de 30 homes.

Per localitats, a Ibi es va produir el descens més significatiu, amb 47 aturats menys, dels quals, 41 van ser dones. A Onil la baixada va ser de 23, mentre que Alcoi registra l’increment més important, seguit de Cocentaina, Banyeres i Muro.

Send this to a friend