La taxa delictiva va baixar un 4% en el tercer trimestre

Principalment es deu al descens en els robatoris amb força en domicilis i delictes de tràfic de drogues

Comissaria de la Policia Nacional del carrer Perú.

L’últim balanç de criminalitat publicat pel Ministeri de l’Interior fa referència a les xifres de delictes i infraccions penals comeses fins al tercer trimestre d’aquest any 2020. En comparació amb el mateix període del passat 2019, la taxa delictiva acumulada havia descendit un 4% a Alcoi. Aquest percentatge es deu al fet que entre gener i setembre d’enguany la xifra és de 1.180 infraccions, enfront de les 1.229 del passat any.

Aquesta baixada marca una línia descendent que va començar amb les dades del primer semestre, quan la taxa va baixar un 10,6% respecte al mateix període de 2019. Cal recordar, que en el primer trimestre, les dades van augmentar un 1,8%, i que des d’aqueix moment, els nombres de delictes han anat baixant.

A nivell general, la gran majoria de tipologies d’infraccions i delictes havien descendit fins a setembre, però la declinació s’ha degut principalment a un descens del 44% dels robatoris amb força en domicilis. En el balanç del tercer trimestre de l’any passat es van comptabilitzar 75 robatoris, enfront de 42 d’enguany.

De manera global, s’han produït menys robatoris amb força, ja siga en domicilis, establiments i altres instal·lacions al llarg d’enguany, almenys fins a setembre, que el passat, passant de 99 a 63 delictes d’aquesta tipologia, la qual cosa suposa una baixada del 36,4%.

Així mateix, els robatoris amb violència i intimidació han passat de 15 a 10, és a dir, que hi ha hagut un 33,3% menys fins a setembre d’enguany que fins a aqueix mateix mes de 2019.

En aquesta mateixa línia, els considerats com a furts han descendit un 22,5%, i és que dels 222 comptabilitzats fins al tercer trimestre de 2019, en el mateix període d’enguany s’han registrat 172.

Un 40% han baixat els de tràfic de drogues, passant de 5 delictes fins a setembre de l’any passat a 3 en aquest tercer trimestre.

Send this to a friend