La tradició dels Pesebres segueix viva

Perdura a les cases i també en llocs públics, de la mà de l'Associació Belenista Santa Rosa d'Alcoi, que porta més de 30 anys de dedicació

La tradició dels Pesebres segueix
En horari de 9 a 21 hores es pot visitar el pesebre del Círculo Industrial

Muntar el pesebre és una tradició que es remunta a centenars d’anys arrere. A Espanya és un costum molt arrelat i a Alcoi, a pesar que la pandèmia ens obliga a viure un Nadal atípic, l’Associació Belenista Santa Rosa s’ha encarregat de mantindre una tradició que perdura també en temps de Covid, després de 30 anys de labor incansable.

Són tres els pesebres que poden visitar-se a Alcoi fins al pròxim 8 de gener, al costat del diorama que roman exposat a la sala de Mútua Llevant, i que també està obert al públic. Un dels més tradicionals és el pesebre parroquial de Santa Rosa, que es troba en les oficines centrals de Caixa Ontinyent a Alcoi, situades al carrer Ibi. A més, en horari de 9 a 21 hores es pot visitar el pesebre del Círculo Industrial, un altre dels més monumentals amb què compta la ciutat, i finalment, l’exposició de diorames de pesebres a l’església de Santa María, obert de 17’30 a 20’30 hores. Els caps de setmana i dies festius també obri de demà, en horari de 11’30 a 14.

L’antiga comissió del pesebre de la parròquia de Santa Rosa va ser constituïda com a associació en 2007 i pertany a la Federació Espanyola de Belenistas des de fa tres anys. Un dels objectius de l’entitat sempre ha sigut “treballar en pro de la tradició del pesebre i el que aquest representa a Alcoi”, expliquen. Compta amb diversos artesans que fan un treball constant i meticulós que dóna com a fruit impressionants escenaris en miniatura, paisatges, ambientacions, adorns… Es tracta d’una labor “molt creativa en la qual cada persona deixa plasmades les seues maneres i el seu estil”. Requereixen de tot un any de preparació perquè alcoians i visitants puguen gaudir d’aquestes autèntiques obres d’art.

Send this to a friend