La trajectòria artística i festera de Paco Aznar llueix en el MAF

En una exposició que es pot visitar a la Sala Fernando Cabrera

La trajectòria artística i festera de Paco Aznar llueix en el MAF
L’exposició es va inaugurar el dijous. | ALDEMAR

La Sala Fernando Cabrera del Museu Alcoià de la Festa (MAF) acull des de dijous passat l’exposició ‘L’amor per la festa: Paco Aznar’.

Aquesta mostra, que es pot visitar de dimarts a dissabte, de 10 a 14 hores i també a les vesprades, de 16 a 19 hores; i els diumenges i festius d’11 a 14 hores, forma part de la programació que l’Associació de Sant Jordi (ASJ) està dedicant als artistes i dissenyadors festers alcoians.

Amb una llarga trajectòria vinculada a la Festa, Paco Aznar es va aficionar des de molt jove a la pintura i es va formar al costat de professors de l’època i posteriorment va entrar a formar part de l’equip de dibuixants en un gabinet tèxtil, en el qual va passar d’encarregat a propietari.

Animat per la seua família, en els anys 90, Aznar va produir tres exposicions a Alcoi, les quals van tindre gran repercussió. Arran d’aquestes mostres i juntament amb els nombrosos encàrrecs que va començar a rebre va decidir deixar el dibuix tèxtil i dedicar-se de ple a la pintura fins a la seua jubilació. Així, durant aqueix temps, el polifacètic artista va tornar a pintar a l’oli, alternant amb aquarel·la, oli i acrílic.

D’altra banda, Aznar ha estat implicat durant la seua trajectòria en la ‘cartelístic’, sent el triat per a elaborar nombrosos treballs en aquest sentit, a més de participar en els concursos de cartells de l’ASJ.

En 1985, amb motiu del primer centenari de la Cavalcada d’Alcoi, va rebre l’encàrrec per part de l’Ajuntament de realitzar l’esbós per a la medalla commemorativa i el pergamí.

Igualment, i aquesta vegada per encàrrec del Club Taurino d’Alcoi, va realitzar un cartell que conserven en la seua nova sede ‘Sociedad El Trabajo’, a més del cartell de la Romeria a la Font Roja per a l’Arxiconfraria ‘Verge dels Lliris’.

En el món de la Festa, animat pel gran mestre Luis Solbes, va fer els seus primers treballs per a ostentacions, càrrecs festers, alferes, capitans, favorites, esquadres especials, etc. Aquesta activitat la va abandonar fa molts anys, acceptant tan sols realitzar dissenys per al xiquet Sant Jordiet, dels quals va executar fins a sis projectes.

D’altra banda, Aznar va dissenyar la portada de la Revista de Festes de Moros i Cristians en 2009, el cartell anunciador de la Festa en 2011 i el cartell de la Penya Bon Humor l’any següent.

L’artista alcoià també està vinculat al teatre i a la ràdio, a més dels dissenys, la pintura i la Festa.

Send this to a friend