La Trobada d’Escoles torna a Alcoi després de més de 10 anys

En aquesta ocasió, els centres Horta Major, Andreu Sempere i Tomàs Llàcer són els responsables

La Trobada d’Escoles torna a Alcoi després de més de 10 anys
Membres dels centres educatius, de la Coordinadora i de l’Ajuntament, en la presentació.

La ciutat d’Alcoi, i més concretament la zona alta de l’Eixample, amb el CEIP Horta Major, l’IES Andreu Sempere i el CPEE Tomàs Llàcer com a encarregats, torna a acollir la Trobada d’Escoles Valencianes després de més d’una dècada, temps que ha transcorregut des de l’última vegada que aquesta trobada es va celebrar ací.

Serà el 6 de maig, però prèviament s’han preparat nombroses activitats per a aquesta cita encapçalada per la Coordinadora de l’Alcoià i El Comtat pel Valencià.

En el citat dia, hi haurà nombroses activitats en cadascun dels centres, i també en els seus voltants, aprofitant que els tres es troben molt pròxims.

En aquest 2023, la Trobada presa com a referent a la professora i feminista Carme Miquel, qui en època de transició, i sense material educatiu en valencià, va aconseguir formar als alumnes en aquest idioma. Amb el propòsit de donar a conéixer a Carme Miquel s’ha elaborat un auca.

Miquel també va ser una ferma defensora de la naturalesa i l’horta valenciana, d’aquí ve que el lema d’enguany siga ‘Recuperem el verd’, color del qual s’han realitzat les samarretes per a la Trobada.

Fins a la passada setmana hi havia uns 17 centres inscrits per a participar, si bé encara no estava tancada la inscripció.

Entre les activitats previstes està un concurs d’obres plàstiques i fotogràfiques en el qual poden participar els escolars, i que comptarà amb tres categories, sent el premi un val per a canviar per material educatiu, segons es va comentar en la presentació de la Trobada, en la qual van ser presents representants de la Coordinadora, d’Horta Major, Andreu Sempere, Tomàs Llàcer i Ajuntament.

També es contempla un concert de Dani Miquel, un homenatge a Isabel-Clara Simó en una trobada de gent de lletres, una ruta guiada pel Barranc del Cinc amb Jordi Raül Verdú o també el FestiTró, un festival de música en valencià el 24 de març.

Send this to a friend