La UNDEF advoca per flexibilitzar pròximament el protocol fester

Reiteren que el document aprovat és necessari per a reactivar la Festa

La UNDEF advoca per flexibilitzar pròximament el protocol fester
Muro és una de les localitats que celebraria el Mig Any al novembre. | JUNTA DE FESTES

La Unió Nacional d’Entitats Festeres (UNDEF) ha valorat en un comunicat el Pla aprovat per la Conselleria de Sanitat per a autoritzar l’execució de les Festes de Moros i Cristians en els nostres municipis, un projecte que consideren important perquè les celebracions tornen al carrer. Des de la UNDEF assenyalen que el document té caràcter “temporal” i destaquen que tot el que es duga a terme en les setmanes esdevenidores arribará condicionat per l’evolució de la crisi sanitària del coronavirus.

Des de la institució festera indiquen que ara mateix el prioritari és aconseguir celebrar actes al carrer fins a finals de 2021 en aquelles localitats que tenen previst desenvolupar les seues Festes de Moros i Cristians o el Mig Any de les mateixes en els pròxims mesos, una situació en aquest últim cas a la qual s’enfronten poblacions de la comarca pertanyents a la UNDEF com Muro. Ja per a l’any que ve, asseguren des de la mateixa institució festera, s’estudiaran mesures més flexibles si l’evolució de la pandèmia ho permet. “Cal deixar clar que el Pla que ara s’ha aprovat afecta a les Festes de Moros i Cristians que tindran lloc en els pròxims mesos. Per a les Festes futures s’estudiaran altres mesures, si pot ser i depenent de l’evolució de la pandèmia, més flexibles i beneficioses per a tots”, manifesta també la presidenta d’aquesta entitat, Pepa Prats.

Finalment des de la UNDEF concloïen que en les pròximes setmanes arribaran més canvis i noves mesures que puguen beneficiar i suavitzar aquest Pla, hui dia aprovat.

Send this to a friend