La UNDEF confia recuperar les festes de Moros i Cristians en 2022

Les Falles obrin la porta cap a la recuperació de les nostres festes més representatives

La UNDEF confia recuperar les festes de Moros i Cristians en 2022
Pepa Prats, presidenta de la UNDEF. ARCHIVO

La Unió Nacional d’Entitats Festeres (UNDEF) s’ha mostrat optimista davant la recuperació gradual de les tradicions valencianes després dels mesos tan durs que hem viscut des de març de 2020 a causa de la crisi sanitària del Coronavirus. Des de la institució festera consideren que la celebració de les Falles durant aquests primers dies de setembre de 2021 obri les portes cap a un nou horitzó en el qual ha de contemplar-se també la recuperació de les Festes de Moros i Cristians. En aquest sentit indiquen que una vegada passen aquests atípics festejos de San José arribarà el moment de reunir-se amb la Conselleria de Sanitat per a analitzar la forma en la qual han transcorregut els actes previstos a València, així com en altres ciutats de la Comunitat que tenen àmplia tradició fallera.

La presidenta de l’entitat, Pepa Prats, assenyalava aquesta setmana que si l’evolució de la pandèmia segueix com ara es podrien celebrar activitats en la recta final de l’any. “Els pobles que en els pròxims mesos duen a terme el Mig Any, o les seues Festes, podrien desenvolupar aquells actes que reunisquen les condicions de seguretat necessàries i les mesures marcades per la Generalitat Valenciana. L’important és que la Festa torne al carrer perquè tenim ganes, il·lusió continguda i molts sectors econòmics depenen d’això“, afegia. D’altra banda Prats espera que en 2022 ja puga haver-hi major normalitat per a celebrar els Moros i Cristians: “caldrà anar veient l’avanç dels esdeveniments perquè cada poble adopte les decisions que considere oportunes ja que, amb les condicions d’ara, és impossible realitzar les Entrades que tots coneixem perquè resulta impossible mantindre la distància de seguretat“.

Finalment la UNDEF ha transmés un missatge d’esperança als festers i les festeres de les localitats de les nostres comarques que, per segon any consecutiu, s’han vist privades de les seues Festes Moros i Cristians. “Estem més prop del final del túnel i ara esperem que els fallers siguen responsables, perquè d’això dependrà el camí que seguiran la resta de festivitats“, ha conclòs Pepa Prats.

Send this to a friend