La Unió Ciclista mostra la seua història en una exposició

Don Cirilo recibe a componentes de la Unión Ciclista en el Preventori en una foto de 1980.

L’acte central de la commemoració de les sis dècades d’història de la Unió Ciclista Alcoi serà una exposició retrospectiva en la Fundación Mutua Levante. La inauguració de la mostra serà el dijous 9 de setembre, a les 19 hores.

La mostra inclou  set panells en els quals es farà un repàs a aquests seixanta anys amb fotos aportades per particulars però amb moltes que pertanyen a la col·lecció particular de Solroca. S’inclou un capítol dedicat a Blas Domingo Llidó, l’únic professional que ha tingut la nostra ciutat, mort en unes condicions tràgiques mentre entrenava. La família ha prestat dues bicicletes, entre les quals està la que va tindre el fatal accident, que podran ser vistes en l’exposició. També podran ser admirades dues bicicletes úniques, una de 1901 i una altra de 1931. S’exposaran trofeus i equipaments de la UCA utilitzades al llarg d’aquests seixanta anys.

La Unió Ciclista Alcoi naix un 29 de gener de 1961 després de la unió de la Penya Ciclista Sella i del Club Ciclista d’Alcoi. Durant la seua llarga trajectòria abanderant el ciclisme local té, entre molts altres assoliments, haver organitzat 66 edicions del Trofeu Sant Jordi, sent una de les carreres més antigues d’Espanya i la més antiga de la Comunitat Valenciana.

Entre els dirigents que han passat pel club cal destacar al mític Santiago Blanquer Lucas que va presidir l’UCA durant 44 anys. Hui dia té com a president a Sergio Cortés Marco i el club pretén continuar sent un referent del ciclisme.

Send this to a friend