La UPV i l’Ivace creen la Càtedra del Sector Tèxtil al Campus d’Alcoi

Amb l'objectiu de millorar la competitivitat i modernitzar les pimes del sector tèxtil

Cátedra Campus de Alcoy
Rafa Climent i Francisco Mora en la signatura del conveni

Rafa Climent, conseller d’Economia, va signar en el dia d’ahir un conveni de col·laboració amb el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, per a la creació de la Càtedra del Sector Tèxtil UPV Campus Alcoi. Aquesta Càtedra és finançada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) amb 30.000 euros amb l’objectiu de millorar la competitivitat i modernitzar les pimes del sector tèxtil. El conveni entra en vigor des del moment de la seua signatura i la seua duració s’estén fins al 31 de desembre de 2020.

La Càtedra, que desenvoluparà la seua activitat al Campus d’Alcoi de la UPV, fomentarà l’emprenedoria innovadora a través d’activitats d’I+D, de la difusió dels seus resultats o la transferència de coneixement per a la millora de la competitivitat. D’altra banda, ajudarà a la modernització prestant especial atenció al desenvolupament d’equips de protecció individual o elements higienicosanitaris per a la lluita contra la COVID-19.

Per al responsable d’Economia, “en aquests moments, qualsevol ajuda és poca perquè les empreses puguen suportar la situació econòmica provocada per la pandèmia. Per això, és més que necessari que mai, continuar invertint en innovació, investigació i formació per a establir les bases d’un teixit productiu competitiu i fort”.

Per part seua, el professor de la UPV Pablo Díaz García, director de la Càtedra, ha apuntat que aquesta “contribuirà a la formació de l’alumnat del grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes i del màster universitari en Enginyeria Tèxtil, i ajudarà a preparar-los per a la investigació”.

Send this to a friend