La UPV planteja ampliar el campus alcoià amb l’edifici d’Aitex

El rector de la Politècnica considera necessari reforçar la formació en l'àmbit de l'enginyeria tèxtil

La UPV planteja ampliar el campus
El rector de la UPV, entre el director del Campus d’Alcoi i el president d’Aitex, al costat d’altres representants del sector, en la seu d’Aitex.

La Universitat Politècnica de València (UPV) busca incrementar les seues instal·lacions a Alcoi i entre les opcions que es plantegen es troba ocupar l’edifici central d’Aitex, l’Institut d’Investigació Tèxtil, una vegada s’haja traslladat aquest al nou centre tecnològic que es construeix en Batoi. Durant una visita aquesta setmana a l’actual seu d’Aitex, situada en la plaça Emilio Sala, el rector de la UPV, José E. Capilla, va anunciar respecte a l’ampliació del campus alcoià que “estem considerant possibilitats”, sent una d’elles l’edifici dels laboratoris tèxtils. En paraules de Capilla, “hi ha converses”.

Cal recordar que en l’edifici, propietat de la Conselleria d’Economia, intervenen actualment diversos agents i no sols Aitex, tal com va reconéixer el propi Capilla. Cal indicar que l’immoble està ocupat en aquests moments també pel Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) Alcoi-València i des de fa dos cursos imparteix classes una altra universitat, la d’Alacant, que en el seu moment va implantar els seus estudis de grau de Magisteri en la Cambra de Comerç i també prompte va necessitar ampliar l’espai.

“Sóc conscient que el Campus d’Alcoi necessita alguna cosa més, per descomptat, i el director sap del meu compromís com a rector i anirem avant. On, quan… hi ha coses sobre la taula que estem parlant però no es pot avançar res, no depén només de la Politècnica, ací hi ha molts actors, està Aitex i també està la Generalitat”, remarcava Capilla.

Aquesta possibilitat d’ampliació sorgeix al fil de l’existent col·laboració entre la Politècnica i l’Institut Tecnològic en matèria d’estudis tèxtils. En aquest sentit, el rector de la Universitat va assenyalar que “cal reforçar la formació en l’àmbit de l’enginyeria tèxtil. Hi ha ja un màster, que a més és possible gràcies a Aitex. I qualsevol nova oferta que dissenyem, perquè siga viable, haurem d’anar en la mateixa línia de col·laboració amb Aitex i amb el sector tèxtil de la zona”, va indicar Capilla.

Sobre aquest tema, el president d’Aitex i vicepresident d’Ateval, León Grau, va parlar dels nous reptes que està plantejant el sector, en ple creixement després de la pandèmia i la inestabilitat que estan mostrant altres països, com la zona d’Àsia; això, segons Grau, planteja noves necessitats de formació. “Només Aitex necessita 20 enginyers tèxtils anualment i hem de fer els nostres primers passos en el màster per a poder reciclar a gent d’altres enginyeries per a poder fer-los vàlids per al sector. La nostra aspiració màxima és tornar a tindre una enginyeria tèxtil perquè el sector està creixent d’una manera molt transversal, i crec que ens donarà moltes oportunitats al tèxtil com a sector estratègic”, remarca el president d’Aitex.

D’altra banda, Grau considera que les noves instal·lacions, unides al compromés reforç de la formació superior, potenciaran “les perspectives de futur per als joves que decidisquen estudiar una enginyeria tèxtil”. Està previst que les obres finalitzen a l’agost d’enguany i el trasllat es faria efectiu al llarg de 2023.

Send this to a friend