La vacunació de la tercera dosi es conjumina a l’hospital Verge dels Lliris

Sanitat pretén finalitzar la immunització de majors de 60 anys abans que finalitze l'any

La vacunació de la tercera dosi es conjumina a l'hospital Verge dels Lliris
A l’abril es va estar vacunant contra la Covid-19 a persones majors de 60 anys. | ARXIU

A partir de demà, la vacunació contra la Covid-19 –de la tercera dosi, la de reforç– estarà conjuminada en un únic punt a Alcoi, a l’hospital Verge dels Lliris.

Des del departament de Salut s’indica que les persones que hagen d’acudir seran prèviament citades a través d’un SMS amb la cita o mitjançant trucada telefònica, per a això, es continua insistint en la necessitat de tindre les dades de contacte actualitzats. Es poden modificar ací. 

Aquelles persones que acudisquen hauran de presentar el passaport Covid o la targeta de vacunació per a comprovar que es tracta de la tercera dosi, igual que des del punt de vacunació se sol·licitarà la comprovació de la cita amb el SMS rebut –en el cas que la citació haja sigut per aquest sistema–.

D’aquesta manera, en el cas de la tercera dosi, el calendari establit per franges horàries i dies desapareix, encara que continua vigent la vacunació sense cita per a primeres i segones dosis també a l’Hospital d’Alcoi.

ACCELERACIÓ VACUNACIÓ
En aquest sentit, des de la conselleria de Sanitat s’ha establit una nova estratègia de vacunació enfront de la Covid-19 amb l’objectiu d’accelerar el ritme d’immunització en aquelles persones que estiguen pendents de rebre la dosi de reforç o que fins i tot no tinguen la pauta completa.

Sanitat apunta que “un objectiu prioritari és oferir la vacunació amb les dosis de record a la població major de 60 anys o vacunats amb Janssen que encara no l’hagen rebuda, abans que finalitze l’any”.

I d’altra banda, s’avança que “les persones vacunades en el seu moment amb la pauta exclusiva d’AstraZeneca –doble dosi o simple, en el cas d’haver passat la malaltia–, seran citades per a rebre la dosi de record abans que finalitzen les festes nadalenques, incloent al personal docent i a la resta de personal essencial. L’objectiu és que els docents puguen tornar al col·legi amb la dosi de record”, és a dir, abans del 10 de gener de 2022. 

En finalitzar amb els majors de 60, Sanitat començarà a citar a les persones majors de 50 anys, i després a les majors de 40 –a mesura que es complisca l’interval mínim per a la dosi de record–.

Send this to a friend