La xifra de negoci del tèxtil creix un 13% respecte a 2019

ATEVAL ha celebrat el seu comité executiu al Campus d'Alcoi de la UPV

La xifra de negoci del tèxtil creix un 13% respecte a 2019
Durant el comité executiu es va exposar l’evolució de les xifres del sector.

L’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, va celebrar la setmana passada el seu comité executiu en les instal·lacions del Campus d’Alcoi de la UPV, on va exposar a tots els integrants l’evolució de les xifres del sector en els últims tres anys, unes xifres positives a més, alhora que va donar compte de l’agenda corporativa i les relacions institucionals gestionades des de l’entitat.

Una reunió que torna a ser itinerant, després dels anys de pandèmia. L’any passat ja es va celebrar a Crevillent i enguany la ubicació triada ha sigut Alcoi, tots dos llocs emblemàtics per la seua tradició tèxtil, tal com va explicar el president d’ATEVAL, Pepe Serna.

“El sector és molt resilient, ha aguantat el tipus aquests tres últims anys des que es va iniciar la pandèmia, la crisi energètica i la guerra d’Ucraïna. S’està mantenint el nivell d’ocupació, el nombre d’empreses també i la xifra de negoci ha augmentat aquests tres últims anys un 13% i l’exportació al voltant d’un 18% des de 2019”, assenyalava el president de l’associació empresarial.

Serna reconeixia, de la mateixa manera, que “això no quitació que hi haja dificultats derivades de la crisi energètica, la inflació i les despeses financeres són molt alts i el poder adquisitiu està caient. Som conscients que no som un sector de primera necessitat i estem patint les conseqüències de la crisi general que hi ha”.

Per part seua, Pau Bernabeu, director del Campus d’Alcoi de la UPV, destacava la bona sintonia entre la universitat i la patronal del tèxtil valencià, i parlava sobre els dos grans projectes en els quals estan col·laborant, com són la recuperació de la formació tèxtil a la Comunitat Valenciana, amb el grau en Enginyeria de Tecnologia, Disseny i Moda Tèxtil, així com la posada en marxa del parc científic de les Comarques Centrals, que cobrirà àrees de coneixement com la intel·ligència artificial, robòtica, mecànica o química.

Bernabeu remarcava que a més, “volem treballar amb ells la creació d’un Màster d’Industrials, que completen la formació que necessitaran, no sols la indústria tèxtil sinó la indústria d’aquestes comarques. Volem convertir aquest politècnic en el politècnic dels ensenyaments de les comarques centrals, amb part de la docència impartida directament en les empreses”.

Precisament, coneixement i el talent és el que necessiten les empreses tèxtils per a poder competir, indicava Pepe Serna. La recuperació dels estudis superiors tèxtils, juntament amb el parc científic de les Comarques Centrals, resultarien així claus per a la formació i atracció del talent necessari per a la indústria del territori, al costat de la investigació, innovació i transferència de tecnologia.

Finalment, el responsable universitari avançava que la UPV treballa amb els empresaris un pla d’estudis dual per a reincorporar el grau tèxtil al Campus d’Alcoi. Els estudis duals funcionen amb èxit en el cas de la Formació Professional (FP), una modalitat que es realitza en alternança entre el centre educatiu i l’empresa, combinant l’aprenentatge a l’aula amb l’activitat pràctica en el centre de treball.

Advertisements

Send this to a friend