La xifra de turistes a Alcoi descendeix quasi un 60% respecte a 2019

Ha comptabilitzat un total de 832 atencions enfront de les 1.521 de l'any passat

La Tourist Info d’Alcoi ha realitzat durant aquest estiu 832 atencions a visitants.

Les dades de la Tourist Info d’Alcoi sobre les atencions realitzades durant els mesos d’estiu confirmen les previsions inicials sobre la repercussió de la pandèmia.
Segons les xifres aportades des del departament de Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi, des que es van alçar les restriccions per l’estat d’alarma, el passat 22 de juny, fins diumenge passat 16 d’agost, la Tourist Info ha comptabilitzat un total de 832 atencions, enfront de les 1.953 de l’any passat (1.521 turistes nacionals i 432 estrangers), la qual cosa suposa un descens del 57,4%.
Igual que en anys anteriors, continua predominant el perfil del turista nacional, ja que, de les 832 atencions, el 84% han sigut de visitants espanyols, especialment de la Comunitat Valenciana amb 411 turistes, seguit de Madrid amb 73, País Basc amb 71, Murcia amb 45 i Catalunya amb 36. Les atencions a turistes estrangers suposen el 15,7% del total amb 131 visitants, dels quals, destaquen els procedents de França, Holanda i Regne Unit. L’any passat, en el mateix període de temps, els visitants estrangers van suposar el 22% de les atencions totals, 7 punts per damunt d’aquest 2020.
Malgrat aquestes dades, que eren previsibles, des del departament de Turisme assenyalen que aquestes xifres no es poden considerar “com una reculada quant a les bones dades de visitants i turistes acollits per la nostra ciutat en anys anteriors” ja que al·leguen que “estem davant una situació d’excepcionalitat” i que “si a això sumem que el 2019 va ser un gran any a nivell turístic per a Alcoi, encara s’aprecia més aqueixa fractura en la tendència alcista”.

Send this to a friend