La XIX Setmana de la Ciència tanca amb èxit de participació

La clausura va ser el divendres, a càrrec de Patricia Blanquer, segons estava previst

La XIX Setmana de la Ciència tanca amb èxit de participació
Entre les activitats programades hi ha hagut monòlegs científics. | CAMPUS ALCOI UPV

La XIX Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV va finalitzar el divendres després de dues setmanes repletes de conferències i activitats, la principal finalitat de les quals és la de divulgar la ciència.

Segons s’indica des del Campus, de nou, hi ha hagut gran èxit de participació, penjant el cartell de ‘ple’ en la gran majoria d’activitats que han format part de la programació, la qual ha deixat el llistó molt alt de cara a l’edició de l’any que ve, que serà la 20.

Així, aquesta setmana va arrancar amb els monòlegs científics per part de diferents ponents, que van ser capaços de donar-li una visió humorística a la ciència, després de la visita guiada al jaciment arqueològic del Cabezo Redondo a Villena del passat dissabte.

D’altra banda, el canvi climàtic ha tingut un paper important en les ponències d’aquests dies, a càrrec de la politòloga i professora de la Universitat de Saragossa, Cristina Monge, i també del catedràtic emèrit de Geologia de la Universitat Autònoma, Jerónimo López.

Monge va abordar el dimarts l’emergència climàtica des d’una perspectiva soci-política, mentre que López va parlar dels efectes del canvi climàtic en determinades zones més sensibles, com l’Àrtic o l’Antàrtida. L’altra conferència impartida va ser a càrrec del professor de la Universitat Miguel Hernández, Luis Miguel Martínez, sobre neurociència, des del punt de vista de la màgia.

A més, hi ha hagut un sondatge arqueològic dels sabors de l’antiguitat romana, de la qual va estar al capdavant el xef Kiko Moya, al costat del catedràtic d’Arqueologia Ignasi Grau.

Finalment, després de la conferència de Jerónimo López, estava prevista ahir la clausura de la XIX Setmana de la Ciència per part de la Diputada al Congrés, Patricia Blanquer.

PREMIE INVESTIGACIÓ
D’altra banda, assenyalar que, el professor del Departament d’Economia i Ciències Socials del Campus, Antonio Giménez, ha rebut el premi per una investigació realitzada encaminada a promoure una agricultura sostenible. Així, ha sigut reconegut en els I Premis Investigació UPV, en la subcategoria ‘Ciències en la Vida i medicina’.

Send this to a friend