La XXVI Festa del Llibre va inundar de lletres i cultura ‘El Batà’ de Muro

Eva García Sáenz de Urturi, Premi Planeta 2020, va clausurar les ponències el dijous

La XVI Festa del Llibre va inundar de lletres i cultura ‘El Batà’ de Muro
La guanyadora del Premi Planeta, durant la conferencia oferida a Muro. Ray Martínez

L’edició número XXVI de la Festa del Llibre de Muro entra la seua recta final després d’una intensa setmana en la qual destacats ponents han passat pel municipi per a presentar els seus llibres o impartir interessants conferències. Aquestes últimes han sigut de nou el plat fort d’aquest esdeveniment literari que es va inaugurar oficialment divendres passat 10 de juny amb la presència de Juanjo Castelló i la xarrada titulada ‘La pèrdua: una aproximació a la poesia de Joan Margarit’. A partir d’ací es van succeir les dissertacions i el públic va poder gaudir el dilluns de Àgueda Ureña amb una original proposta denominada ‘Cuinar per viure’ mentre que el dimarts va ser el torn de Martí Domínguez i la iniciativa ‘L’esperit del temps’.

El dimecres la conferència es va celebrar a la Biblioteca Municipal Francesc de Paula Momblanch i en aquest cas la van impartir l’alcoià Jordi Peidró, al costat de Miguel Ángel Giner, i tots dos van posar en valor el gènere del comic a través d’una ponència que va rebre el titule de ‘La novella·la gràfica. El còmic ix del gueto’.

UNA PREMI PLANETA
En la recta final d’aquestes jornades literàries va arribar un dels plats forts d’aquesta Festa del Llibre de 2021 de la mà d‘Eva García Sáenz de Urturi, Premi Planeta 2020, i la qual va presentar el seu llibre ‘Aquitània’ mitjançant el qual va percebre aquest important guardó “estem davant una dona amb un gran poder des dels 13 anys i que va ser reina de França i Anglaterra. Aquitània té els ingredients perquè gaudim, una vegada més, de la trama ordida però també de l’aprenentatge que podem tindre sobre Leonor i dels esdeveniments històrics de la seua època. Per a mi és molt il·lusionant estar a Muro i presentar el meu llibre en la ‘terreta alacantina’ al costat d’un bon amic com és Manuel Palomar; l’anterior Rector de la Universitat d’Alacant”, va dir l’autora vitoriana.

Per la seua part des de l’Ajuntament de Muro valoraven ahir molt positivament les activitats que s’han realitzat fins al moment i destacaven el canvi d’ubicació de les conferències “ha funcionat molt bé perquè ens hem traslladat al Batà per a estar a l’aire lliure, complint les mesures sanitàries vigents, i hem vist a la gent molt còmoda escoltant tot el que exposaven els assistents. Ha sigut diferent i tot un encert”, manifestava l’edil de Cultura; Xelo Cascant.

Send this to a friend