“La zona necessita una forta aposta pel sòl industrial”

Entrevista a Javier Expósito, president de Jovempa

La zona necessita una forta aposta
Javier Expósito seguirà al capdavant de Jovempa fins a 2024.

Javier Expósito ha revalidat el seu càrrec com a president de l’Associació de Joves Empresaris de l’Alcoià i El Comtat (Jovempa), una entitat a la que està lligat des de l’any 2014. Expósito va començar la presidència en 2020, en plena pandèmia, i una vegada finalitzada la legislatura va decidir repetir: “Durant eixa primera legislatura va haver-hi molts projectes que no es van poder dur a terme principalment per problemes d’aforament, ja que, un dels pilars fonamentals de Jovempa és la relació entre associats i associades per tal de canviar experiències, coneixements, i establir relacions professionals. La limitació tan forta que va haver durant eixos dos anys, va fer que tinguérem que prescindir dels esdeveniments multitudinaris. Aleshores, vaig prendre la decisió de repetir com a president, amb el recolzament de tota l’associació, per així tenir més temps per a poder tornar a realitzar esdeveniments importants”.

Aquesta entitat, encara que com el seu nom indica, és de Joves empresaris, el president afirma que no es refereixen a edat: “No tenim cap limitació d’edat. De fet, sempre diem que el més important és ser jove d’esperit, i per això tenim associats de totes les edats. Al cap i a la fi, el que és més important per a Jovempa és tenir eixe gen emprenedor, i sobretot, eixa forma de relacionar-se des de la inquietud per compartir experiències, coneixement, i per tenir un món empresarial més modern”, i afegeix que: “El nostre sentit és ajudar a la consolidació empresarial. Tractem amb empreses que no estiguen encara molt consolidades. Els ajudem i assessorem per a créixer, mitjançant relacions amb altres empreses, o amb informació perquè estiguen al dia de qualsevol novetat legal que puga ser del seu interès com ajudes, subvencions, o canvi en la legislació”.

Per a aquests dos anys de legislatura, Javier Expósito té molts projectes damunt de la taula per tal de fer més gran l’associació, un d’ells és que Alcoi serà la pròxima seu del premi Jovempa al Talent Empresarial Jove, un guardó a nivell provincial que té un gran impacte empresarial i mediàtic. Altre de les iniciatives que vol portar a terme en aquest 2023 són la Lliga Solidaria de Pàdel, i la Gala Jovempa.

Expósito també posa la vista en l’any 2024, i amb un any d’antelació avança que voldria fer algunes conferències a gran escala. “Aquests són els grans projectes, però a banda, tenim la nostra agenda habitual. Fem un encontre al més mínim amb els associats, on fem un intercanvi d’experiències; formacions que siguen d’interés, o les visites a les empreses dels associats. No parem i tenim una agenda d’activitats mensuals que funciona molt bé”.

La situació actual està marcada per les conseqüències que ha deixat la pandèmia, o la Guerra d’Ucraïna, com la inflació o els costos energètics, que segons indica Expósito “estan perjudicant molt la competitivitat de les nostres empreses”, i per això afegeix que: “Considerem que és de gran importància establir relacions i obrir un poc els nostres horitzons empresarials”.

A banda d’aquest problemes, el president de l’entitat posa el focus en problemes que toquen al sector de més a prop i parla sobre el sòl industrial: “Creiem que la zona d’Alcoi i Comarca necessita una forta aposta pel sòl industrial que ens permeta créixer a nivell socioeconòmic; per descomptat, respectant les mesures ecològiques i ambientals que siguen necessàries, però, la nostra economia necessita donar un pas endavant, amb seguretat ambiental, i per això, reitere que és necessari per tal d’assegurar el futur socioeconòmic per a la comarca. Ens adherim a la proposta de la Cambra de Comerç i confiem en la seua viabilitat. Jovempa pertany a FEDAC i la seua postura és forta en sòl industrial de qualitat, amb condicions ambientals òptimes, que entenem que és el que s’ha fet en l’informe de la Cambra. Així que, pensem que s’ha de continuar per aquesta via, i continuarem defensant els interessos de les empreses de la comarca, i nosaltres especialment a les empreses joves perquè tinguen un futur”.

Send this to a friend