L’acord per a cedir l’edifici d’AITEX a la UPV està “tancant-se”

El Campus d'Alcoi preveu destinar aquesta infraestructura a estudis de màster i investigació

L'acord per a cedir l'edifici d'AITEX a la UPV està “tancant-se”
L’edifici en qüestió està situat en la plaça Emilio Sala. | S. G. B.

A principis d’enguany es va conéixer que la Universitat Politècnica de València (UPV) estava considerant la possibilitat d’ampliar les instal·lacions del campus alcoià amb l’edifici en el qual actualment està situat AITEX –propietat de la Conselleria d’Economia–, una vegada que l’institut tecnològic es traslladara a la seua nova ubicació, a Batoi.

Aquesta setmana, després del Consell Consultiu celebrat, el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu, ha confirmat a aquest periòdic que “pràcticament està tancant-se” la cessió del citat edifici, que al principi no es va remenar com a opció per a ampliar l’actual Campus, perquè la idea inicial era “crear una poma universitària entorn al Campus”, i l’edifici d’AITEX està més allunyat.

No obstant això, “va haver-hi negociacions amb el rector per part de la Generalitat i es va posar sobre la taula” aqueixa possibilitat.

Bernabeu detalla que falta que a Generalitat arribe una petició formal per part del rectorat perquè “verbalment està tot parlat, falta a nivell administratiu, però tenim tots els vistos bons”.

El director del Campus, que va ser elegit al càrrec al novembre de 2020, indica que una vegada que la UPV compte amb l’edifici d’AITEX –en el qual també es troba el Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI), entre altres–, la idea és “reformar-ho i integrar-ho”, sent un edifici “d’educació superior i d’investigació”, impartint-se allí els títols de màster, comptant a més amb aules-laboratori.

La previsió és que el projecte d’adequació es realitze “per fases, en diverses anualitats i pressupostos”. Tot això serà possible, a més de quan estiga vigent la cessió, una vegada que AITEX comence el trasllat a les seues noves instal·lacions, contemplant l’opció d’anar adequant cada planta que es quede buida.

D’altra banda, la idea del Campus és continuar creixent, per la qual cosa continuen estudiant-se i treballant més opcions, com la nau de Tutto Piccolo, situada molt prop dels edificis que actualment conformen el campus alcoià de la UPV, ja que “pot ser necessari en un futur no gaire llunyà”, a causa del creixement de nombre d’alumnes, que reforça el projecte d’expansió plantejat per l’actual director, reforçat pel rector de la UPVJosé E. Capella, i també ara pel Consell Consultiu del Campus d’Alcoi de la UPV.

Send this to a friend