L’Àgora acull aquest dissabte la XVII Marató de Donació de Sang i Medul·la

El Centre de Transfusió i l'Ajuntament fan una crida a la ciutadania perquè acudisca a la cita

Marató de Donació de Sang
La ja tradicional marató de sang s’ha presentat aquest dimecres a l’Ajuntament.

Alcoi celebra aquest pròxim dissabte una nova edició, la dissetena ja, de la Marató de Donació de Sang, en la qual a més des de fa uns anys els voluntaris poden fer-se també donants de medul·la. Tant des del Centre de Transfusions de la Generalitat Valenciana com des de l’Ajuntament, han animat a la població a participar en aquesta acció solidària que, com s’acostuma a dir, ajuda a salvar vides. «La sang es necessita sempre, no podem fabricar sang, només procedeix dels donants», remarca Mabel Ortiz de Salazar, cap del Servei d’Hematologia del Centre de Transfusions.

La marató tindrà lloc a la sala Àgora i es podrà donar sang en horari de 9’30 a 13’30 i de 16’30 a 20’30 hores. L’organització ha recordat que la donació «és segura tant per al que la realitza com per al que la rep» i, en aquest sentit, cal assenyalar que romanen actives totes les mesures anti Covid.

Per a ser donant es necessita ser major d’edat, pesar més de 50 quilos, tindre bon estat de salut i es recomana acudir ben hidratat. En l’anterior edició de la marató es van aconseguir un total de 108 donacions, una xifra que els agradaria superar en la present convocatòria.

Els voluntaris que acudisquen a donar sang o medul·la seran obsequiats amb una motxilla de cotó orgànic.

Send this to a friend