L’Ajuntament anuncia que porta setmanes a estrictes mesures per a frenar la Covid

El portaveu socialista apel·la a la conscienciació ciutadana tenint en quanta que la majoria dels casos són d'origen social

Continua obert el termini d'ajudes per a fomentar l'ocupació en empreses locals
Ajuntament d’Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi, arran de la segona onada de casos de Covid-19, ha comunicat que porta setmanes implantant diferents mesures encaminades a frenar la propagació, així com apel·lant a la conscienciació i responsabilitat ciutadana. Des del govern municipal s’està en contacte continu amb la Conselleria de Sanitat, que reitera el fet que la major part dels contagis tenen origen social i familiar, per la qual cosa és fonamental que els ciutadans prenguen plena consciència de l’extrema importància de reduir les reunions.

Asseguren que des de “fa setmanes els efectius policials estan duent a terme de manera continuada operatius de controls d’aforament, especialment els caps de setmana”. Al costat d’això, mantenen les campanyes informatives per a conscienciar als ciutadans, i s’han dut a terme tant en mitjans de comunicació com de manera permanent en les xarxes socials de l’Ajuntament d’Alcoi, incidint en la necessitat de reduir al màxim les relacions socials i de complir amb totes les mesures.

Entre les mesures que s’estan duent a terme des de fa diverses setmanes està “el reforç de les desinfeccions en espais públics, com són lus parcs infantils, que a més es mantenen tancats entre les 22 hores i les 8 hores“. Des de l’Ajuntament es recorda la “importància de circular per la vorera de la dreta en el sentit de la marxa, per a evitar encreuaments innecessaris amb altres vianants, i de complir tots els protocols”. Igualment, en totes les dependències municipals s’estableixen les restriccions d’aforament fixades i fins i tot més estrictes, com pot ser en els teatres, ja que es manté una capacitat inferior a la fixada per Sanitat.

A més, en l’àmbit esportiu van començar a prendre’s mesures prèviament al fet que foren remeses per la Conselleria de Sanitat, com són el tancament de vestuaris i dutxes en instal·lacions esportives, així com l’ús de màscares en els entrenaments de baixa intensitat.

El portaveu del grup socialista, Jordi Martínez, remarca que “estem aplicant les mesures necessàries per a intentar frenar l’avanç de la Covid-19 a la nostra ciutat i, per descomptat, s’adoptaran totes les que siguen necessàries a cada moment, com hem estat fent des de l’inici de la pandèmia. Però en cap cas se’ns pot acusar de no actuar o de no fer tot el necessari i que és a les nostres mans per a aconseguir conscienciar a la ciutadania i, entre tots, lluitar contra el virus”, al que afig que “és cert que altres Ajuntaments adopten un altre tipus de mesures, però a la nostra ciutat estan vigents totes les que ara com ara són necessàries per a intentar frenar l’avanç, per la qual cosa fem una crida al seu compliment, com també volem incidir en el missatge que la cultura és segura, que museus i teatres compleixen més mesures de les requerides per Sanitat, per la qual cosa és perfectament possible continuar gaudint de la cultura, com també són segurs els parcs infantils. Si hem d’adoptar noves mesures, es prendran en el moment en què siga necessari”.

Send this to a friend