L’Ajuntament concedeix a Jorge Antequera la beca d’Estudis Musicals ‘Antonio Pérez Verdú’

Està dotada amb 2.250 euros, que ajudaran aquest jove violinista a cobrir les despeses de matrícula d'un màster en el conservatori del Liceu de Barcelona

Jorge Antequerar beca d'Estudis Musicals
El jove violinista Jorge Antequera.

Un any més, l’Ajuntament d’Alcoi ha concedit la Beca d’estudis musicals ‘Antonio Pérez Verdú’, dirigida a persones que hagen finalitzat els seus estudis de grau professional de Música, amb edat màxima de trenta anys i que tinguen vinculació amb la ciutat, bé per motius de naixement o residència, formació o participació en les entitats musicals de la ciutat. La finalitat d’aquesta beca, dotada amb 2.250 euros, és ajudar un músic novell a realitzar els estudis de perfeccionament musical.

Enguany, la beca ha sigut concedida a Jorge Antequera Fernández, qui va cursar els seus estudis de grau professional i grau superior d’Interpretació, especialitat violí, en el Conservatori de Música Joan Cantó d’Alcoi, i ha format part dels projectes de l’Orquestra Simfònica Alcoiana, la Jove Orquestra d’Alcoi, o els conjunts de corda en el Teatre Calderón.

Després d’haver finalitzat els seus estudis de grau superior en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, ha decidit continuar formant-se en aquesta institució dins del màster d’Interpretació de Violí.

Segons ell mateix explica, “l’any que ve la meua intenció és convertir-me en opositor i em veig en el menester d’invertir en el meu futur mitjançant aquest màster”. Afig que aquesta beca “ajuda bastant perquè permet anar més esplaiat, ja que el preu dels estudis i la residència a Barcelona són costosos”.

Jorge Antequera veu el seu futur en el món de l’orquestra, encara que el seu actual interés és perfeccionar la seua tècnica en el violí. Els estudis que sufragarà parcialment amb aquesta ajuda de l’Ajuntament d’Alcoi van destinats a treballar amb el professor i pedagog Jordán Teixidor; fer un meticulós treball dels passatges orquestrals del llibre ‘Probespiel’ amb Corrado Bolsi i Daniel Cubero en el taller de formació tècnica del Liceu; i preparar repertori de música de cambra amb el professor Santiago Serrate.

Send this to a friend