L’Ajuntament concursa la reparació de les llambordes de Sant Nicolau i la Plaça

El pressupost és de quasi 45.000 euros i el termini d'execució de dues setmanes

L'Ajuntament concursa la reparació
El carrer Sant Nicolau presenta nombrosos sots on s’ha afonat l’empedrat. XAVI TEROL

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha proposat abordar una de les principals queixes respecte als carrers del Centre històric: el mal estat de les llambordes en Sant Nicolau. Després d’escometre, al maig de l’any passat, la repavimentació del tram entre el Partidor i la Font Redona, ara arriba el torn de la resta del carrer i la plaça d’Espanya, encara que en aquest cas es tracta de reparar les actuals llambordes de basalt.

Per a això, l’Ajuntament ha tret a concurs les obres, que tindran un cost pròxim als 45.000 euros. És la xifra que figura com a pressupost base de licitació i per tant orientativa, ja que el muntant final és el que aporte l’empresa adjudicatària dels treballs. Les interessades tenen fins al 14 d’octubre per a presentar les seues ofertes.

L’actuació prevista consistirà en la demolició de les zones de la calçada amb llambordes on hi ha enfonsaments, per a sanejar la base del ferm i procedir a la reposició de les llambordes. El termini d’execució de les obres és de quinze dies des de l’adjudicació efectiva d’aquestes. El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, explica que l’actuació afectarà el trànsit rodat amb corts puntuals que s’aniran escometent sobre la marxa.

L’edil considera que es tracta d’una obra molt necessària, donat la deterioració que presenta en l’actualitat el paviment en aquests carrers, que són de les poques on perduren les llambordes basàltiques. Respecte a l’opció d’eliminar-los i substituir-los per asfalt imprés, tal com es va fer en el primer tram de Sant Nicolau, Martínez descarta aquesta possibilitat de moment a causa de l’alt cost que implicaria.

Amb tot, la reparació prevista és la primera en molts anys, en una zona on urgeix una millora donada la situació deficient de l’empedrat degut principalment a la pressió del trànsit.

Send this to a friend