L’Ajuntament d’Alcoi anuncia noves ajudes a sectors afectats per la Covid per valor de 1’2 milions

Ací estan inclosos tres programes diferents

Les perruqueries seran un dels sectors que es podran beneficiar de les noves línies d’ajudes.

L’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat noves ajudes dirigides a pal·liar els efectes econòmics derivats de la Covid en les empreses de la ciutat i en total sumen un import de prop de 1’2 milions d’euros. Ací estan inclosos tres programes diferents.

El primer és el Pla Parèntesi II. La primera convocatòria ha beneficiat a més de 320 autònoms i micropimes de sectors com a hostaleria, gimnasos, cultura, turisme, etc., i en aquesta segona edició s’ha acordat destinar 700.000 euros més del pressupost sobrant –no s’ha utilitzat en la primera convocatòria– per a ampliar aquesta ajuda a altres sectors, concretament a 23 noves activitats econòmiques com a comerç roba i calçat, perruqueries i altres tractaments, tintoreries, comerç de periòdics i papereria, etc. També podran accedir a aquest pla les empreses dels sectors compresos en el Pla Parèntesi I que van quedar fora per a tindre més de 10 treballadors.

D’altra banda, el programa ‘Reactiva Alcoi 2021’ sorgeix amb l’objectiu de fer costat a la creació d’empreses. Aquesta ajuda consisteix en una subvenció a fons perdut a empreses creades entre setembre de 2019 i maig de 2021. Són de fins a 3.000 euros per a les situades en qualsevol zona d’Alcoi i de 6.000 euros si l’empresa s’ha instal·lat en el barri de Batoi o del Centre. A aquestes ajudes es destinaran 250.000 euros que podran ampliar-se en funció de les necessitats.

El tercer programa serà per a la consolidació d’empreses creades en els últims cinc anys, amb un import de 2.000 euros per empresa per a finançar despeses de transformació digital, investigació de mercats, millora posicionament de l’empresa, millores gestió empresarial, etc. Es dotarà a aquesta línia amb altres 250.000 euros, també ampliables.

Send this to a friend