L’Ajuntament d’Alcoi centralitza la recollida de material per a Ucraïna

Les persones, empreses o associacions que vulguen fer donacions ho podran fer cridant a l'ajuntament o a través de les entitats que estaran coordinades per a recollida per part del personal municipal

Recollida de material per a Ucraïna
Concentració de protesta contra la guerra, dilluns passat. XAVI TEROL

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha adherit al dispositiu organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a la recollida de material necessari per a l’ajuda humanitària a Ucraïna. El consistori centralitzarà la recollida del material, totes les entitats, empreses o particulars que vulguen fer les seues donacions hauran de trucar al telèfon 96 553 71 00, extensió 3079 en horari de 9 a 14 hores.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies va traslladar ahir les indicacions efectuades pel consolat d’Ucraïna sobre les necessitats que existeixen i que sol·liciten preferentment en la recollida solidària, es necessita material sanitari, tèxtil d’higiene, de refugi, aliments i altres.

En concret pel que respecta al material sanitari, especifiquen que necessiten, per als primers auxilis: benes, cotó, iode, pomades analgèsiques, antibiòtics, betadine, aigua oxigenada, pegats contra hemorràgies, medicaments per a estómac, medicaments per a cremades, torniquets d’embenatge, farmacioles… Igualment en el cas d’ortopèdia: Silla de rodes, caminadors, crosses.

Així mateix en el cas tèxtil: roba i calçat tant per a dones, com homes i la infància, mantes, tovalloles, roba de llit i roba interior tèrmica.

Quant a la higiene: Material d’un sol ús/ Tovalloletes humides, Compreses femenines/ comprimides, Kits d’higiene: maquinetes afaitar, pastura dents i raspalls, sabó…, Detergents i productes d’higiene personal.

També és necessari material de refugi, Karemats (catifes d’espuma), carpes, matalassos, sacs de dormir, matalassets, Escalfadors de carpa, escalfadors, Llanternes, Piles, bateries, bancs d’energia i Generadors.

Respecte als aliments, han de ser no peribles i en concret necessiten: Menjar enllaunat, Fruita seca, Xocolate sense llet, Barretes energètiques, Galetes, café i te, Menjar bebés: potets, llet en pols i Aigua potable.

Finalment quan altres materials: vaixella d’un sol ús (plats, culleres, ganivets, gots), per a les comunicacions: telèfons mòbils, walkie-talkies, transmissors de radi, ràdios. Portàtils i tauletes (amb la màxima duració de bateria possible) i contenidors per a líquids amb capacitat de 10 i 20 litres.

Les persones, empreses o associacions que vulguen fer donacions ho podran fer cridant directament a l’ajuntament al telèfon 96 553 71 00, extensió 3079, en horari de 9 a 14 hores, o a través de les entitats que recullen material, que s’hauran de posar en contacte amb l’Ajuntament per a coordinar la recollida per part del personal municipal.

“Volem donar la benvinguda a totes les famílies que ja han arribat a la nostra ciutat. És important que en uns moments tan durs aquestes persones senten tot l’afecte i solidaritat del poble alcoià. Agraïm a totes les entitats que ja estan treballant per a recollir el material necessari per a ajudar al poble ucraïnés que està patint l’atac rus. Des de l’Ajuntament centralitzarem la recollida per a fer-la arribar de manera segura”, ha destacat l’alcalde, Toni Francés.

Cal indicar que les famílies que arriben seran derivades a Serveis Socials que durà a terme el procés necessari en cada cas. Des de l’Hospital Verge dels Lliris han preparat el protocol per a la creació de targetes SIP provisionals i dur a terme la vacunació adequada. També està organitzat el protocol per a l’escolarització.

Send this to a friend