L’Ajuntament d’Alcoi ha plantat 3.400 arbres en l’últim any

Aquest diumenge es durà a terme una repoblació popular en la zona de Trencacaps

L'Ajuntament planta 3.400 arbres
Repoblació forestal en els talussos que s’han generat en la zona de l’heliport de la Zona Nord.

El departament de Transició Ecològica ha executat quatre actuacions amb mitjans propis i amb empreses externes, per a repoblar en cinc zones concretes, a més de reforçar les repoblacions realitzades en la zona de Santa Ana, al llarg de l’any 2021.

L’actuació més important ha sigut una repoblació forestal en els talussos que s’han generat en la zona de l’heliport de la Zona Nord, enfront del carrer Rafael Láliga Pérez. Es tractava d’una zona amb fortes pendents desproveïdes de vegetació on la regeneració natural no s’havia produït i els fenòmens erosius començaven a actuar de forma pronunciada.

D’aquesta manera, seguint l’estratègia del departament, el que es pretén és interconnectar i acostar a la població àrees de vegetació natural mitjançant la creació de boscos urbans amb tots els beneficis que això comporta.

En concret, en aquesta zona s’han repoblat 2.700 plantes aproximadament, de set espècies diferents, amb llidoners, pi blanc i pinyer, carrasques, fleixos, nogueres i romer, afectant una superfície aproximada de 6,6 Ha. i amb plançons facilitats per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Una segona actuació ha consistit en la realització d’un Arboretum en la part de sota del CCJ, amb la finalitat de crear un recurs didàctic, d’educació ambiental en aquest centre. Es tracta d’una xicoteta plantació de 100 plançons de 23 plantes diferents, presents en el nostre entorn natural. En aquest mateix lloc, s’ha reservat un xicotet espai, per a poder fer en un futur tallers de millora de les poblacions d’ocells urbans, col·locant caixes nius, menjadors i abeuradors.

La tercera activitat ha sigut la repoblació feta pels centres educatius en el Preventori i en la zona de la Font del Quinzet. En total s’han plantat sobre 300 unitats en les diferents repoblacions dutes a terme per nou centres educatius de la ciutat: Instituts Pare Vitòria i Cotes Baixes i els col·legis Romeral, Miguel Hernández, Tomás Llàcer, Carmelites, Sant Roc, Arnauda i Esclaves. Per a aquestes repoblacions s’ha comptat amb els alumnes en pràctiques (FP Dual) del cicle formatiu superior d’Educació i Control Ambiental de l’IES Pare Vitòria.

Finalment, cal esmentar la zona de Santa Ana, on s’han reposat les plantes que s’han mort de l’any passat, i també s’ha ampliat la repoblació en una xicoteta zona al costat del riu, en la part de baix del carrer Sant Lucia. Concretament s’han plantat 30 arbres.

Finalment, recordar que aquest diumenge 23 de gener es durà a terme una repoblació popular en la zona de Trencacaps, amb eixida a les 10 del matí des del Camp del Collao, a la qual des de la regidoria es convida a les famílies a participar. Aquesta repoblació es fa sota el Projecte Europeu Life Terra, al qual s’ha adherit l’Ajuntament i que té com a objectiu plantar milions d’arbres fins al 2025.

Send this to a friend