L’Ajuntament d’Alcoi ofereix nous cursos per al teixit associatiu

La Generalitat proposa també un servei per a la formació en la realització de projectes de participació ciutadana i foment de l'associacionisme

Nous cursos per al teixit associatiu
Un dels cursos impartits recentment.

El departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcoi segueix la seua programació en el marc de l’Escola de Participació. Ofereix cursos per a les entitats veïnals amb la temàtica que elles mateixes van proposar.

El curs més immediat és un sobre xarxes socials. La formació està prevista per al dijous 19 de maig, en horari de 17 a 20 hores, en la seu de l’Associació Veïnal Zona Nord, situada en C/ Sant Joan Bosco, 20.

Després de l’estiu seguirà la formació en l’Associació Veïnal de Batoi, concretament els dimecres 7, 14, 21 i 28 de setembre, on faran la continuació de la formació realitzada al setembre de 2021 sobre ‘Participació interassociativa–Fer xarxa’.

L’Escola de Participació ja ha dut a terme dos cursos en 2022, el primer amb el títol ‘Informàtica bàsica per al tractament d’assumptes bancaris-Banca en línia’. La formació es va realitzar el passat 5 d’abril, en la seu de l’Associació Veïnal Batoi. Van participar un total de 14 persones de quatre associacions veïnals diferents.

El segon curs es va desenvolupar el 5 de maig en l’Associació Veïnal Santa Rosa-La Mistera, sota el títol ‘Obtenció de certificats digitals, tramitació de documents i presentació telemàtica’. Van prendre part un total de 10 persones de sis associacions veïnals diferents.

PROJECTE DE LA GENERALITAT VALENCIANA

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica organitza, a través de la Direcció General de Participació Ciutadana, un servei pilot per a la formació de les entitats ciutadanes i les entitats locals de la Comunitat en la realització de projectes de participació ciutadana i foment de l’associacionisme.

Aquests cursos contenen, d’una banda, formació en els processos més importants de la vida d’una associació i, per una altra, formació per al desenvolupament de projectes de participació ciutadana i foment de l’associacionisme.

Les accions formatives es realitzaran en la modalitat *telepresencial, mitjançant el sistema de classes virtuals, per videoconferència, des del dia 9 de maig fins al dia 18 de novembre (excepte el mes d’agost). Tots els cursos s’impartiran durant cada setmana, en horaris de demà i de vesprada, de dilluns a dijous. Els divendres es prestarà servei de tutoria durant dues hores.

Així mateix, s’ha elaborat una Guia Formativa Bàsica en matèria d’associacionisme i participació ciutadana, amb el contingut de totes les accions formatives que s’impartiran en el curs, així com altres recursos addicionals que pogueren resultar d’interés.

Send this to a friend