L’Ajuntament pagarà 400.000 euros més del deute amb FCC

En concepte d'interessos en veure's obligat a pactar amb l'empresa el pagament ajornat fins a 2027

Compromís denuncia incompliments de FCC
La formació valencianista indica que un dels incompliments és referent a la neteja dels contenidors.

El deute amb l’adjudicatària del servei de recollida de fem i neteja urbana d’Alcoi, Foment de Construccions i Contractes (FCC), a conseqüència de la sentència judicial que dictaminava a favor de l’empresa obligant l’Ajuntament a actualitzar els preus del contracte entre 2012 i 2018, s’eleva finalment als 3’4 milions d’euros. Una quantitat que s’ha pactat abonar de forma ajornada fins a 2027 i amb un gravamen del 5% d’interés, la qual cosa suposa uns 417.000 euros afegits.

El Partit Popular ha donat a conéixer aquesta circumstància, que arriba “a conseqüència de la delicada situació econòmica” de l’Ajuntament, remarca el seu portaveu, Quique Ruiz, qui afirma que “els problemes de liquiditat del Consistori fan inviable abonar la sentència en un únic pagament”.

D’altra banda, “el descontrol financer ha impedit que l’Ajuntament s’aculla al Fons d’Impuls Econòmic, un préstec a un 0% d’interés amb el qual el Ministeri d’Hisenda ajuda als ajuntaments que estan sanejades financerament. L’Ajuntament d’Alcoi sí que va poder recórrer a aquest fons en 2017 i en 2020. En 2022 no ha pogut adherir-se per haver incomplit totes les regles fiscals”, justifica Ruiz.

El portaveu del PP ha lamentat que “la mala gestió econòmica, a més de portar a la ruïna a l’Ajuntament i bloquejar el funcionament de la ciutat, li coste diners als alcoians”. Ruiz ha assenyalat que l’últim préstec per a inversions el va signar l’Ajuntament a un interés del 0%.

MOLTÓ DISCREPA DE RUIZ
Per la seua part l’edil d’Hisenda, Vanessa Moltó, ha recordat que la sentència va resultar negativa per als interés de l’Ajuntament, precisament, “perquè el PP va autoritzar en 2007 una revisió de preus abans que expirara el contracte amb l’adjudicatària”. I ha discrepat amb Ruiz en afirmar que l’Ajuntament no s’ha acollit als fons que indica el PP perquè “grava l’endeutament” i a més “impediria a l’Ajuntament optar als fons europeus”.

Send this to a friend