L’Ajuntament reclamarà a la UPV 3 milions per terrenys del Campus

Amb el compromís "polític" de reinvertir la quantitat en els projectes d'ampliació

L'Ajuntament reclamarà a la UPV 3 milions per terrenys del Campus
En els terrenys es va construir el pavelló Georgina Blanes. | ARXIU

En 2008, l’Ajuntament d’Alcoi va signar amb la UPV (Universitat Politècnica de València) el conveni per a l’obtenció de sòl dotacional de cara a l’ampliació del Campus. Aquest conveni suposava que l’Ajuntament expropiaria a favor de la UPV les parcel·les situades entre el Campus i la Beniata per a construir l’actual pavelló esportiu Georgina Blanes, laboratoris, i diverses instal·lacions més, obligant-se la UPV al pagament de les expropiacions, valorades inicialment en uns 400.000 euros.

Aquesta expropiació va ser portada als tribunals per part dels propietaris dels terrenys, que van considerar insuficient la quantitat estipulada. Els tribunals finalment van quantificar el valor dels solars en quasi 3 milions d’euros.

Cal indicar respecte a aquest cas, que el pla especial el va promoure la UPV, però com la Universitat no pot expropiar, la funció la va assumir l’Ajuntament. Per aquest motiu, el Consistori ha anunciat la seua intenció de reclamar a la UPV els 3 milions d’euros, amb el compromís “polític” de reinvertir el valor de les expropiacions en els projectes actuals d’ampliació del Campus.

Així ho va manifestar el divendres l’alcalde Toni Francés, durant el Ple municipal en el qual es va aprovar iniciar aquesta reclamació amb els vots a favor del PSOE, Ciutadans i no adscrit, i l’abstenció de la resta.

INFRAESTRUCTURES
En un altre ordre de coses, respecte a la rotonda nord, Francés va informar que el projecte ja està redactat i confia que es liciten les obres abans de final d’any. El primer edil reconeix la “lentitud” del procés que està “dilatant” els terminis, com a denúncia el PP, i l’atribueix a la inclusió del projecte en els fons Next Generation i requerir, per això, nous informes.
D’altra banda, el vicealcalde Jordi Martínez va anunciar que l’IVACE aportarà finançament a les obres de consolidació del vessant del Santiago Payá.

Send this to a friend