L’Ajuntament rehabilitarà la torre i el portal de Cocentaina

L'obra compta amb un pressupost de 150.000 euros finançats al 50% amb fons Feder

L'Ajuntament rehabilitarà la torre

En el marc de les actuacions per a la recuperació patrimonial de l’entorn emmurallat del Centre històric d’Alcoi, l’Ajuntament ha tret a licitació les obres de rehabilitació de la torre i el portal de Cocentaina, situats en la zona d’Alcassares, en la part baixa del carrer Verge Maria.

El punt on es troba forma part d’una antiga poma residencial on existeixen diversos solars procedents de demolicions i, segons la documentació històrica i arqueològica que acompanya al projecte de rehabilitació, les construccions que es conserven existeixen des d’època medieval (segle XIII), quan aquest conjunt va ser porta d’accés a la vila cristiana.

L’actuació de consolidació i posada en valor que ha eixit a concurs aquesta setmana, compta amb un pressupost de 146.000 euros i, entre altres treballs, es preveu la recuperació de la muralla i barbacana, el condicionament de la zona i la instal·lació de plataformes i tancaments, així com la col·locació d’il·luminació i panells explicatius. El termini d’execució de les obres és de quatre mesos.

Segons avança la regidora de Patrimoni, Lorena Zamorano, “cap a l’estiu que ve culminaran unes obres que són el resultat d’un treball d’anys d’excavació arqueològica -la primera intervenció es remunta a 2005- i que han culminat en un projecte de consolidació de part de l’antiga muralla i l’antiga porta de Cocentaina”.

Es tracta, tal com recorda l’edil, d’un projecte que procedeix dels pressupostos participatius i compta amb finançament dels fons FEDER del programa EDUSI (estratègia de desenvolupament urbà sostenible integrat), que aporta el 50% del pressupost (prop de 73.000 euros).

Zamorano remarca que aquesta actuació de recuperació patrimonial “ens permetrà retrobar-nos amb una part de la configuració urbana de la nostra ciutat que pel pas del temps i les diferents societats i moments, la teníem oculta i invisibilitzada. Ara coneixerem més coses del nostre passat gràcies als estudis arqueològics”.

Send this to a friend