L’Alardo, protagonista d’una exposició en el MAF

Es va inaugurar la setmana passada a la sala Fernando Cabrera

L'Alardo, protagonista d'una exposició en el MAF
L’exposició es va inaugurar dijous passat. | XAVI TEROL

La setmana passada es va inaugurar una de les exposicions més especials que albergarà el Museu Alcoià de la Festa (MAF).

Es tracta de la mostra ‘El origen de lo nuestro. El Alardo de las fiestas de Moros y Cristianos de Alcoy’, una exposició molt desitjada pel qual fora director del MAF, José Pascual, mort sobtadament el novembre passat, una persona molt volguda en el món de la Festa a la qual es va tindre molt present durant l’acte inaugural, i a qui diferents membres de l’Associació de Sant Jordi (ASJ) van dedicar paraules molt emotives.

L'Alardo, protagonista d'una exposició en el MAF
Familiars de Tomás Juan Morales descobrint l’obra del mes. | XAVI TEROL

Aquesta exposició té l’Alardo com a protagonista, parlant de l’origen d’aquest acte que tant caracteritza a la Festa alcoiana, amb molts trabucs, un d’ells ‘obra del mes’, cedit per la família de Tomás Juan Morales.

Així mateix, inclou panells explicatius i una col·lecció de trabucs que han aportat particulars i les pròpies filaes i entre els quals es troben vertaderes obres d’art.

A més hi ha diversos audiovisuals. En un d’ells participa l’historiador Josep Maria Segura, qui narra anècdotes i anotacions històriques pròpies de l’època. També ha participat l’armer Salva Climent, aportant la seua visió més personal del que és hui dia una armeria. Un tercer vídeo, filmat amb un dron de les nostres últimes festes, tanca aquesta projecció.

Aquesta exposició es pot visitar de dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 16 a 19 i els diumenges i festius d’11 a 14 hores.

Send this to a friend