L’Alcoyano deixa d’ingressar 400.000 euros en Copa del Rei

Enfrontar-se a tres equips de Primera Divisió ha tingut un efecte relatiu en les arques per ser partits sense públic

L’Athletic celebra un dels seus dos gols amb la graderia de Gol A sense públic i una gran bandera. | XAVI TEROL

Si esportivament el Deportivo ha aconseguit una repercussió mai abans coneguda en la història del club amb el brutal impacte a nivell mediàtic que va tindre l’eliminatòria contra el Real Madrid, econòmicament l’efecte del pas per aquesta edició de la Copa del Rei ha sigut relatiu, fins i tot ínfim si es té en compte les conseqüències que haguera pogut tindre per a una economia de guerra com la blanc-i-blava amb públic en les graderies.

Sense aficionats en El Collao per la pandèmia la transcendència en les seues arques ha sigut relativa. L’Alcoyano s’ha quedat sense poder ingressar la principal font de beneficis que tenen els clubs modestos quan en el seu camí es creua un equip de Primera Divisió.

En el cas del Deportivo l’alegria va ser triple, es va aparellar en l’anterior eliminatòria amb el Real Madrid, va tindre l’aperitiu del Huesca i es va enfrontar el dijous a l’Athletic, que deu dies abans es va proclamar a Sevilla campió de la Supercopa després de desfer-se de Madrid i Barça. En cap de les tres eliminatòries –el partit es jugava en el camp de l’equip d’inferior categoria– va poder obrir les taquilles i es va jugar a porta tancada.

SENSE FONT D’INGRESSOS
Tenint en compte que la recaptació per la venda d’entrades és la principal font d’entrada de diners que troben els clubs d’inferior categoria, s’estima que l’Alcoyano va deixar d’ingressar una quantitat pròxima als 300.000 euros –en el pitjor dels casos– i de més de 400.000 euros –en el millor–. Els càlculs de la tresoreria del club se situen entorn dels 400.000 euros.

Si es té en compte que el pressupost del Deportivo aquesta temporada ronda els 800.000 euros, amb aquestes tres eliminatòries enfront de rivals de Primera –Huesca, Real Madrid i Athletic–, la tresoreria del club ha deixat escapar una ocasió històrica per a haver equilibrat els seus comptes i fins i tot oferir superàvit.

Amb aquest desconsolador panorama per a una economia amb tantes necessitats com la blanc-i-blava que va tancar al setembre passat l’era de Juan Serrano amb un dèficit superior al milió d’euros, queda com a únic consol les quantitats que la tresoreria del club percebrà per participació, una espècie de pedrea per a unes arques que s’hagueren omplit com mai en altres circumstàncies sanitàries.

Es tracta dels diners procedents del pla de subvencions que promou la Federació Espanyola de Futbol a través del programa ‘Impuls 23’ amb la qual l’estament federatiu tracta d’ajudar als clubs de Tercera i Segona B.

L’RFEF ha establit per a aquest curs que cada club de Segona B perceba una quantitat entorn dels 30.000 euros, per a ser més exactes 29.750 euros, per cada eliminatòria disputada.

En el cas del Deportivo, en ser quatre les rondes que ha disputat els ingressos s’han elevat a 120.000 euros per aquest concepte.

A aquesta suma de diners per eliminatòria superada s’ha d’afegir les quantitats procedents del programa d’ajudes ‘Impuls 23’, que en el cas dels clubs de Segona B pot elevar-se fins als 125.000 euros. No vol dir que l’Alcoyano vaja a percebre aqueixa quantitat, podrien aconseguir-la sobre la base d’uns requisits i sempre que els complisca.

Send this to a friend