L’Alcoyano s’agrada davant el València Mestalla

Els blanc-i-blaus tanquen la seua brillant primera fase de la lliga amb una victòria convincent i segons de grup

Mourad ha sigut l’autor del primer dels gols per als blanc-i-blaus (Aldemar)

Final de somni a la brillant primera fase de la lliga per al Deportivo, que no sols s’ha acomiadat amb victòria sinó que finalment ha escalat fins a la segona posició de la taula després de la derrota del Vila-real B. Els blanc-i-blaus han aconseguit una convincent victòria sobre el València Mestalla al qual ha derrotat per 2-1, un resultat que s’antulla curt pel partit realitzat pels de Vicente Parras. Mourad ha avançat a l’Alcoyano res més arrancar la trobada i Raúl González ha fet el segon, mentre que el filial valencianista ha acurtat diferències en una estranya jugada a deu del final per a posar emoció als últims minuts de l’encontre.

Vicente Parras ha tornat a moure la banqueta d’eixida i l’onze del Deportivo ha presentat fins a cinc novetats amb els retorns de Jordán, Alberto Rubio, Juanan i Ángel i la gran novetat de Jorge Moltó. El Deportivo ha tingut una arrancada de partit a cor què vols, deixant fer però fent molt mal en la primera que ha tingut, avançant-se en el marcador quan encara no s’havien complit els primers deu minuts.

Bon robatori de pilota de Juanan, el de L’Olleria ha alçat la seua mirada i ha vist que Mourad estava totalment desmarcat, fins a la seua posició ha anat la pilota i l’hispà-marroquí no ha perdonat davant Unai, meta visitant, prolongant el seu estat de gràcia i marcant així per tercera jornada consecutiva. El València Mestalla ha tractat de reposar-se bolcant les seues accions per la banda de Fran Pérez però sense massa recorregut enfront d’un Alcoyano que ha tingut controlat el partit en tot moment, arriscant el just.

A la mitja hora, Ángel calcula malament el bot de la pilota, William es fa amb la seua possessió i l’atacant brasiler ha rematat excessivament creuat. Poc més a comptar quant a ocasions i joc d’una primera part plàcida per als blanc-i-blaus que han tingut al seu millor jugador en Omar Ramos. El de Tenerife ha sigut aqueix jugador diferencial que ha fet millors als seus companys cada vegada que la pilota passava per les seues botes.

No obstant això, el 1-0 donava peu al fet que el València Mestalla poguera ficar-se en el partit en qualsevol acció amb tota la segona part per jugar-se. I els d’Óscar Fernández a punt han estat d’aconseguir-ho res més tornar de vestuaris, als dos minuts de la represa, en una distracció defensiva que no ha aprofitat Fran Navarro, que potser no s’esperava la fallada de la saga blanc-i-blava i ha acabant rematant de manera ingènua per damunt del travesser.

Si clara ha sigut l’ocasió per al filial valencianista, no menys ha sigut l’oportunitat que ha disposat Alberto Rubio en el 50, en una acció iniciada per Mourad, Adri Gómez toca el just i l’il·licità tracta d’ajustar el seu tret però sense força detenint sense problemes el meta Unai. Poc després el Deportivo ha tornat a la càrrega, en el 58 Omar Ramos posa una pilota al primer pal a l’eixida d’un córner i venint des de darrere Jorge Moltó ha connectat una espectacular rematada de cap al qual ha respost Unai amb excel·lent parada desviant a una mà a córner.

Emoció final

Aquesta acció ha sigut el pròleg al segon gol del Deportivo, de nou Omar Ramos es disposa a traure des de la cantonada i qui no perdona és Raúl González, que elevant-se per damunt d’atacants i defensors marca de cap a l’hora de joc. La superioritat blanc-i-blava estava sent tan gran que el tercer era qüestió de paciència però el que ha acabat arribant ha sigut el punt del València Mestalla en una estranya acció de Vázquez que ha posat emoció als últims minuts de xoc.

El filial s’ha bolcat a la recerca de la igualada i l’Alcoyano ha pogut fer el gol de la tranquil·litat però Unai, el millor del seu equip, s’ha tornat a lluir en una rematada de cap de Primi a l’eixida d’un córner i ja en el descompte, Ángel no ha dirigit bé la seua rematada a porteria buida. Al final, victòria per la mínima quan els blanc-i-blaus han sigut creditors per joc i ocasions a un triomf més folgat. Ara toca esperar una setmana al fet que acabe la competició en el grup català i esperar el sorteig de la segona fase.

Fitxa tècnica:

Alcoyano: José Juan, Jordán, Raúl González, Primi, Ángel, Alberto Rubio (60′ Juli), Diakité (65′ Jony Ñíguez), Omar Ramos (60′ Pablo Carbonell), Juanan, Jorge Moltó (75′ Solbes) i Mourad (65′ Raíllo).

València Mestalla: Unai, Fran Pérez (73′ Ruiz), José David, Adri Gómez, Vázquez, Koba Lein (63′ Carlos González), Esquerdo, Gozálbez , Facu (63′ *Sibile), William (73′ García) i Fran Navarro.

Àrbitre: Brull Acerete. Va amonestar als locals Jorge Moltó, Juanan i Mourad i als visitants Esquerdo, José David i Facu.

Els gols: 1-0 (min. 8) *Mourad. 2-0 (min. 59) Raúl González. 2-1 (min. 78) Vázquez.