L’Alcoyano s’immola en defensa

Els errors defensius marquen un partit en el qual els blanc-i-blaus han estat molt lluny de la seua millor versió

El pitjor Alcoyano ha tornat per a immolar-se en defensa i cedir la tercera derrota en les últimes quatre jornades. Els blanc-i-blaus continuen depenent de si mateixos per a acabar entre els tres primers però ara no poden permetre’s més errors de càlcul i necessiten guanyar diumenge que ve a casa de l’Atzeneta. El gol de la Peña Deportiva després d’un desajustament arrere ha marcat el desenvolupament d’un partit en el qual el Deportivo ha estat molt lluny de la seua millor versió. Els de Vicente Parras han fet el més difícil, que era aconseguir l’empat, però han tornat a caure en el mateix error i una fallada defensiva a permés al quadre eivissenc aconseguir el gol definitiu a deu minuts del final.

Pitjor no han pogut començar les coses per a un Deportivo totalment fora de lloc enfront d’un Peña Deportiva que ha sabut rendibilitzar molt bé cada error, que han sigut varis, en l’arrancada de la trobada. Amb els blanc-i-blaus patint una barbaritat a l’hora de manejar la pilota per la pressió avançada dels de Raúl Casañ, una pèrdua absurda de la pilota de Jordán li ha costat la primera groga del partit a Jony Ñíguez. A continuació, l’acció ha vingut l’acció que ha marcat clarament el guió d’aquest partit després d’una acció en la qual la Peña Deportiva ha sabut burlar molt bé el fora de joc, deixada de cap del central Pomar després d’un bon centre de David Crespo i Gonzalo Pereira només ha hagut d’espentar la pilota al fons de la porteria.

Un pitxer d’aigua freda imprevist que ha obligat al Deportivo a traure el seu orgull agarrant-se a Ángel com a davanter més perillós apareixent entre línies. Seua ha sigut la primera ocasió, apareixent pel centre però el seu tret ajustat ha eixit fregant el pal esquerre de Seral. Huit minuts després, el de Sax ha tornat aparéixer per la frontal de l’àrea visitant i ara la seua rematada l’ha atallat el meta de la Peña Deportiva amb bastants dificultats.

Aquestes dues accions han sigut un miratge, perquè han tornat els dubtes i les imprecisions en el bàndol blanc-i-blau, que ha vist com la Peña Depòrtiva s’aprofitava dels desajustaments locals per a posar la por en el cos en les files del Depotivo. José Juan ha hagut d’intervindre amb encert en un parell d’ocasions mentre que l’Alcoyano sols funcionava a impulsos. Alberto Rubio ha sigut l’únic qui en el tram final de la primera part ha tractat de ficar al seu equip en el partit però cap dels seus dos trets des de la frontal han vist porteria.

Amb 0-1 s’ha arribat al descans amb l’esperança de veure a un Deportivo diferent i més prop de la seua millor versió que no ha aparegut per a res en la primera meitat enfront d’un rival que ha tingut les idees més clares en tot moment. Com era d’esperar els de Vicente Parras han eixit amb una altra actitud, de fet Mourad ha gaudit d’una bona ocasió, però eixa necessitat de marcar també ha generat una certa ansietat que ha aprofitat la Peña Deportiva per a a la contra posar en destrets als blanc-i-blaus.

El quadre eivissenc ha disposat de fins a tres ocasions molt clares per a haver aconseguit el segon gol. En el 55 l’oportunitat ha sigut per a David Barca que ha acabat estavellant-se davant l’excel·lent estirada de José Juan. El meta gallec ha tornat a ser providencial per al seu equip, ara en una doble ocasió per a Fran Núñez un minut després de l’anterior oportunitat. Veient que el seu equip s’havia tornat a ficar en un altre túnel, el tècnic Vicente Parras ha buscat en la banqueta la manera de canviar la cara al Deportivo, donant entrada a Diakité per un amonestat Jony Ñíguez i canviant les bandes amb Omar Ramos i Ramón per Alberto Rubio i Ángel.

Ha sigut quan l’Alcoyano ha estat més prop de canviar el rumb a aquest partit. De fet, Mourad ha aconseguit la igualada en el 78 després de resoldre un aldarull en l’àrea rival però els blanc-i-blaus han tornat a ballar-la, han tornat a descurar la defensa obrint-se una autopista per la qual Nacho López ha aparegut per a acabar batent a José Juan, que res ha pogut fer.

Tornada a començar

De nou tornada a començar després d’haver fet el més difícil però ara amb només deu minuts per davant encara que el col·legiat ha donat sis minuts de prolongació. L’Alcoyano buscat bolcar-se però sense cap encert, no movent-se finalment el marcador i acabant el partit amb la tercera derrota en els últims quatre trobades. Malgrat el dolorosa ensopegada, els blanc-i-blaus continuen tercers després de la derrota ahir de l’Hèrcules (2-1) però estan obligats a guanyar diumenge que ve en El Regit d’Atzeneta, a les 12 del migdia.

Fitxa tècnica:

Alcoyano: José Juan, Jordán (80′ Antón), José Solbes, Cano, Pablo Carbonell, Alberto Rubio (66′ Omar Ramos), Jony Ñíguez (66′ Diakité), Juanan, Ángel (58′ Ramón), Mourad i Raíllo.

Peña Deportiva: Seral, David Crespo, Gonzalo Pereira, Pau Pomar, Cruz, Aarón Sánchez, De Val (53′ Andreu), Cristeto (66′ Nico Conesa), Loren, Fran Núñez i David Barca.