L’Alcoyano trau el bitllet cap a la permanència

Álvaro Vega tracta de frenar l’avanç de Izera. Foto: Athletic Club.

L’Alcoyano es va presentar en Lezama amb la lliçó apresa després del succeït fa un any a Sevilla a casa del Betis Esportiu i es va emportar una victòria per 1-3 que li deixa amb peu i mig en la Primera Federació. Ara haurà de tancar la permanència dins d’una setmana en el Collao enfront del Múrcia. Els de Vicente Parras no es van deixar sorprendre i van encarrilar el triomf en la segona part, després que l’Athletic B es quedarà amb un menys als dos minuts de la represa.

Un partit d’aquesta importància, requeria la millor versió del Deportivo. Amb aquesta determinació, els blanc-i-blaus es van emportar tres punts que fan gust de glòria i permeten afrontar els dos partits contra Múrcia i Nàstic amb una altra mirada. Un altre resultat, hauria sigut un desastre i hauria posat als de Vicente Parras contra la paret.

No obstant això, l’arrancada de partit de l’Alcoyano va donar la sensació de ser una pel·lícula ja molt vista aquesta temporada, amb un esforç inicial que molt prompte s’ha traduït amb un avantatge en el marcador.

Res més començar, als tres minuts, Agüero s’aprofita d’una relliscada del lateral dret de l’Athletic B, remunta uns metres per la línia de fons, alça el cap i la rematada de Juanan la trau Álex Padilla estenent a baix la seua mà dreta.

Dos després, el de L’Olleria no fallaria en una acció molt similar a l’anterior, però qui ha posat la pilota al punt de penal ha sigut Armental, després de trobar per banda dreta una espècie d’autopista cap al cel, dirigint ara bé la seua rematada amb cama dreta.

A penes cinc minuts i el Deportivo ja manava en el marcador. Però no sols estava passant per damunt d’un rival molt inocent en defensa, al qual l’Alcoyano li va agafar ràpidament la matricula en el seu intent per traure la pilota controlada des de darrere, sinó que les ocasions s’han anat succeint una darrere d’una altra.

En el 19, Armental ha pogut fer el segon però Álex Padilla ha tocat el just perquè la pilota s’anara a córner. L’Alcoyano ha tret des de la cantonada, la pilota li ha anat a Primi que ha cabotejat al travesser, el rebutge li ha caigut a Raúl Alcaina qui no ha dirigit bé la seua rematada. Després  qui s’ha quedat sol ha sigut Moyita, que li ha pegat fluix i a les mans d’Álex Padilla.

Després d’una primera mitja hora primorosa dels blanc-i-blaus, han començat els dubtes perquè el Deportivo arribava amb facilitat a l’àrea però se li resistia el gol de la tranquil·litat. Es va arribar així al descans amb la incertesa de si en la segona part s’anava a trobar a faltar haver malgastat ocasions tan clares.

En l’arrancada del segon període va haver-hi una acció que ha marcat definitivament el desenllaç del partit. Als dos minuts, Sillero va veure la segona groga, amb el que l’Athletic B es quedava amb deu. La punta va vindre en el 56, després d’una recuperació en el centre del camp que va vindre acompanyada d’una excel·lent acció de contraatac blanc-i-blau, amb un teua-meua entre Fran Miranda, Armental, Moyita i novament Armental, que ha acabat combinant amb Juanan, qui obri a la incorporació per banda esquerra d’Agüero, que no ha fallat per anotar el 0-2.

Sis després, el tercer, ara de Moyita, després d’arribar-li la pilota dins de l’àrea i ara sí el sevillà no ha perdonat. El 0-3 es va rebre amb diluvi en Lezama, circumstància que va aprofitar l’Athletic B per a maquillar el resultat. Ibon Sánchez va centrar i Rincón ha aconseguit rematar sense oposició des del punt de penal. Per un moment el filial blanc-i-vermell va semblar despertar, cinc després Izeta va alterar per un instant els cors de la dotzena d’aficionats blanc-i-blaus desplaçats fins a Bilbao.

Ha sigut un miratge, l’Alcoyano ha acabat per recompondre’s i el marcador ja no s’ha mogut. En definitiva, tres punts que posen en safata la permanència als blanc-i-blaus. Amb un punt de sis possibles tindrien assegurat seguir per tercer any en Primera Federació. Si algú mereix un esment especial aquest és Armental. El gallec va tindre peu i mig fora del club en el mercat d’hivern però va voler seguir i va encertar. En Lezama ha sigut fonamental en el triomf dels de Vicente Parras.

Fitxa tècnica

Athletic B: Álex Padilla, Izeta, Ibon, Mendibe, Sillero, Rincón (74′ Asier Pérez), Oier López (53′ Raúl Chasco), Cabo (74′ Quicala), Gere, Trespalacios i Bita (53′ Unai Vélez)

Alcoyano: Miguel Bañuz, Lillo, Primi, Álvaro Vega, Pablo Carbonell, Armental (71′ Soler), Fran Miranda, Moyita, Agüero (58′ Liberto), Juanan i Raúl Alcaina

Àrbitre: Conejero Sánchez (Extremeny). Va amonestar al local Rincón i al visitant Fran Miranda. Va expulsar per doble amonestació al local Sillero (min. 47)

0-1 (min. 5) Juanan. 0-2 (min. 56) Agüero. 0-3 (min. 62) Moyita. 1-3 (min. 65) Rincón.