L’Andreu Sempere alberga una exposició sobre l’Holocaust

La mostra s'emmarca en la III Setmana de l'Holocaust i la Deportació

L'Andreu Sempere alberga una exposició sobre l'Holocaust
L’exposició ha sigut cedida pel Yad Vashem i es podrà visitar fins al divendres 28.

L’IES Andreu Sempere, per tercer any consecutiu, commemora el Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, i el fa amb activitats durant tota aquesta setmana, entre ahir i aquest divendres 28 de gener.

Dins del programa, protagonitzat pel propi alumnat a causa de la pandèmia, es troba l’exposició ‘Shoá’, cedida pel Centre Mundial de Commemoració de la Shoá, Yad Vashem. En aquesta mostra, es relata cronològicament els fets, fent un “repàs històric des del període d’entreguerres fins a l’alliberament dels camps d’extermini”, segons es detalla des del mateix Andreu Sempere.

L’alumnat de 1r de Batxiller ha treballat el tema participant en una formació en línia i aquesta setmana explicaran “a tots els grups del centre el seu contingut i el context que el va fer possible: l’ascens del nazisme i la II Guerra Mundial”.

D’altra banda, l’alumnat de 3r ESO ha preparat una introducció a la pel·lícula Josep, que narra la història de Josep Bartolí, mitjançant la qual el centre pretén “acostar-nos a la dura realitat de l’exili republicà que va viure entre dues guerres –la Guerra Civil i la II Guerra Mundial– l’horror del feixisme en una i una altra part de la frontera”.

La programació de la III Setmana de l’Holocaust i la Deportació inclou altres activitats com la projecció d’un documental, la presentació de projectes, entre altres, mentre que l’acte central serà un homenatge, aquest dijous, de memòria i encesa de ciris en record de les víctimes, que es durà a terme en les pròpies instal·lacions de l’Andreu Sempere.

Send this to a friend