L’Andreu Sempere reclama “celeritat” en la remodelació del centre

L'Ajuntament ha anunciat el trasllat dels alumnes a l'EOI durant les obres

Es preveu que les obres de l'Andreu Sempere arranquen al juliol de 2022
La remodelació de l’Andreu Sempere és un projecte molt demandat. | ARXIU

La comunitat educativa de l’Andreu Sempere ha eixit al pas del projecte de remodelació de les seues instal·lacions reclamant “celeritat a l’Administració” per a dur a terme aquestes obres, per a les quals hi ha previstes 4 milions d’euros dins del pla ‘Edificant’ de la Generalitat Valenciana.

Així mateix, des del centre asseguren que “a pocs dies de l’inici de la matriculació d’ESO i Batxillerat per al pròxim curs, encara no s’ha licitat l’obra, a l’espera de decidir on es reubicarà a l’alumnat”. Indiquen que “se’ns havia anunciat que començaria a executar-se (l’obra) en acabar les classes, al juliol de 2021”.

A més, sol·liciten saber si els alumnes “comptaran amb transport escolar gratuït” en el cas d’haver d’anar fora del barri on està situat l’Andreu Sempere.

D’altra banda, el centre denuncia que el projecte definitiu “serà insuficient” perquè “ha quedat fora el gimnàs i el pati”, per la qual cosa serà necessària “una segona intervenció”.

Guanyar s’ha mostrat molt crític amb aquest assumpte, i especialment amb el regidor d’Educació, Alberto Belda: “no és possible que el Sr. Belda sempre conteste amb vaguetats quan se li planteja aquest tema”, en paraules de la portaveu Sandra Obiol, fent al·lusió al fet que la plataforma municipalista va preguntar a l’edil en l’últim ple i “la resposta (…) va ser tan vaga com sempre, sense posar data. sense identificar els problemes”, apunta Guanyar.

TRASLLAT A l’ESCOLA D’IDIOMES
Per part seua, l’Ajuntament d’Alcoi s’ha defensat assegurant que “el mes de novembre el regidor d’Educació, l’arquitecte municipal i el director del centre vam estar en la Conselleria per a tractar problemàtiques del projecte i eren plenament coneixedors de la situació”, segons al·lega el mateix Belda.

El consistori detalla que el projecte definitiu es va presentar al gener d’enguany després de fer diversos canvis, i s’espera que en aquest mes es puga posar en marxa la licitació. L’Ajuntament afig que “després de l’adjudicació de la redacció del projecte, des del consistori s’està treballant en la seua concreció amb l’equip redactor, però també involucrant a l’equip directiu i comunitat educativa, perquè s’entén que aqueixa és la millor manera per a garantir l’èxit del projecte”.

Respecte a la ubicació dels alumnes, Alberto Belda ha comunicat que les classes d’ESO seran a l’Escola Oficial d’Idiomes. De manera que l’EOI mantindrà la seua docència a la vesprada i l’institut Andreu Sempere al matí. L’edil afirma que “aquesta ubicació de l’ESO és òptima, ja que es tracta d’un centre docent en l’actualitat, per tant té totes les comoditats pertinents”.

Quant al trasllat dels alumnes, des de “l’Ajuntament d’Alcoi es facilitarà el transport des del barri d’Horta Major, fins a la nova ubicació temporal per a garantir els desplaçaments, per als quals ho necessiten”.

S’afig que “una qüestió pendent de resoldre és la ubicació dels alumnes de Batxillerat en espais construïts. L’Ajuntament no disposa d’alternativa, per tant ha de ser la Conselleria d’Educació la que licite i contracte les aules prefabricades, que es podrien col·locar perfectament al pati de l’EOI, per a compartir ubicació amb l’ESO”. El regidor d’Educació explica que s’està a l’espera de notícies per part de la Conselleria per a donar solució a aquest tema i poder tancar la ubicació dels alumnes durant les obres.

Send this to a friend