Laporta, més enllà d’un pintor de sants

Mostra antològica organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi com a preludi de la Setmana Modernista 2022

Laporta, més enllà d’un pintor de sants
La inauguració de la mostra va comptar amb la presència de nombrós públic destacant familiars de Laporta i representants de les entitats que han cedit obres.

Francisco Laporta Valor (1849-1914) va tindre nombroses facetes, a banda de la més coneguda com a pintor religiós –de fet, era conegut com al ‘pintor de sants’. És en l’exposició ‘Pintura, matèria i esperit’, la mostra antològica organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi com a preludi de la Setmana Modernista 2022, on podem descobrir aspectes desconeguts de l’artista, com ara paisatgista, retratista, dissenyador fester, il·lustrador, i decorador, entre d’altres.
La mostra, la primera antològica dedicada a l’artista, va ser inaugurada aquest dijous en La Capella de l’Antic Asil i reuneix més de 40 obres, la majoria provinents de col·leccions particulars i completament inèdites. A més, hi ha obres cedides per institucions com la Diputació d’Alacant, l’Associació de Sant Jordi, Unión Alcoyana o el Banc Sabadell, entre d’altres. La proposta ve del Consell de Cultura d’Alcoi, el màxim òrgan de participació d’aquest àmbit de la nostra ciutat.
La mostra ha estat comissariada des del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) per Elisa Beneyto Gómez i Lluís Vidal Pérez, i ha comptat amb la coordinació de María Guillem Moral i el disseny de Rafa Calbo. La regidora de Turisme i Patrimoni, Lorena Zamorano, ha agraït la implicació i col·laboració del CAEHA donant “suport a la Fira Modernista des de la seua primera edició”, de manera que “ens ajuda a conéixer com era la vida en la nostra ciutat en aquella època”, destaca.
Per part del CAEHA es remarca que entre aquesta selecció de pintures i gravats, junt als dos grans llenços que formen part de la mostra permanent de La Capella, torna a estar exposada al públic –per primera vegada des de 1894– la parella formada per la seua famosa ‘Rosa Mística’ i la quasi desconeguda ‘Sagrado Corazón’.
L’exposició es podrà visitar fins al 25 de setembre, en horari de dijous i divendres de 10 a 13 i de 17’30 a 20 hores, i dissabtes i diumenges d’11 a 13’30 hores. També es faran dues visites guiades, per part dels comissaris, els dissabtes 10 i 24 de setembre a les 12 hores, aquesta darrera amb la col·laboració de la Coral Polifònica Alcoiana.

Acte inaugural

Send this to a friend