L’art alcoià guardonat a nivell nacional

Jaume Cremades, Premi de Pintura Jove

L’art alcoià guardonat a nivell nacional
Jaume Cremades

Jaume Pérez Cremades, un jove pintor d’Alcoi, va graduar-se en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València, i té un Màster en Producció Artística. Recentment, des de la Fundació Ibercaja, van decidir que ell, gràcies a la seua obra ‘Beyond chaos’, era el guanyador del Premi de Pintura Jove, entre 220 participants de tot el país. Aquesta noticia, com confessa el premiat no l’esperava encara que: “sempre tens certa esperança de guanyar quan el presentes a qualsevol concurs”. Aquest reconeixement és molt important ja que, com explica Pérez Cremades: “Té molt prestigi a nivell nacional, està molt ben valorat, i la dotació econòmica és molt bona, així que clar aquests premis són molt difícils de guanyar, i per això no m’esperava res”.
La decisió de que ell seria el que rebria aquest primer premi la va conéixer fa un parell de setmanes, però durant els dies 2 i 3 de juny, Jaume ha estat a Saragossa, ciutat en la que es troba la seu de la fundació per a anar a arreplegar el seu guardó i, a més a més, a inaugurar l’exposició en la que es podrà veure la seua obra juntament amb altres 30 seleccionades, i durant la jornada del divendres va oferir una conferència explicant ‘Beyond chaos’.
Respecte a l’obra que li ha fet aconseguir el que possiblement serà el reconeixement més important fins ara de la seua carrera, l’autor ha indicat que: “Vaig presentar aquesta per intuïció, hi ha vegades que penses que una obra és més potent que una altra que hages fet, i concretament, quan vaig acabar aquesta, vaig pensar que era molt potent i que podia ser la guanyadora”, un pressentiment que no li va fallar gens.
Dedicar-se al món de la pintura hui dia no és fàcil, ja que, hi ha molts artistes: “sobretot quan estas començant, perquè la teua obra no ha rodat molt, així que l’única manera de fer-ho compatible econòmicament és tenint un treball a part, o vivint de beques i premis”, i comenta com veu la situació de la cultura a la seua ciutat: “A nivell cultural Alcoi està molt bé i té molt de moviment, però, és cert que una ciutat com València, Madrid o Barcelona té més nivell econòmic, el mercat es mou molt més i a l’hora de fer vendes a Alcoi és més complicat”.

Send this to a friend