Las Gaunas és un mannà per a l’Alcoyano

Un gol de Moyita en el descompte de la primera meitat permet al Deportivo retrobar-se amb la victòria dos mesos i mig després

Las Gaunas és un mannà per a l'Alcoyano
Pablo Carbonell, Primi i Álvaro Vega, defensant un atac local en la primera part. Foto: UD Logroñés.

Definitivament, Las Gaunas és un mannà per a l’Alcoyano. Tres visites dels blanc-i-blaus i tres victòries. Les dues últimes aquesta mateixa temporada, en la jornada inaugural enfront de la SD Logroñés amb gol de Raúl Alcaina i hui davant la UD Logroñés, ara qui ha marcat ha sigut Moyita, en el descompte de la primera part, després d’unes mans del central Markel Lozano.

Feia dos mesos i mig que els de Vicente Parras no assaborien un triomf. Va ser a la fi de novembre, amb motiu de la visita del Calahorra (3-0), precisament el rival dels blanc-i-blaus diumenge que ve, partit que per cert no podrà disputar Raúl Alcaina, que ha vist la cinquena groga i haurà de complir cicle.

No va ser el millor partit de la temporada del Deportivo, precisament l’equip venia de dues bones actuacions en la Nova Creu Alta enfront del Sabadell i contra el Numància en el Collao, però en ambdues es va quedar sense marcar i va haver de conformar-se amb l’empat. El futbol moltes vegades és capritxós i no sempre guanya el millor.

Li ha passat hui enfront de la UD Logroñés, partit en el qual li ha valgut un bon final de la primera part per a emportar-se tres punts que són d’or. Abans del gol de Moyita de penal, els blanc-i-blaus s’havia emportat fins a tres esglais que no van acabar en gol per falta de punteria dels blanc-i-vermells. Fins i tot el portugués Schutte, va poder repetir el golàs del Collao amb el qual la UD Logroñés es va emportar la victòria en la primera volta.

El partit estava a punt de complir la seua primera mitja hora, el brasiler Vinicius Tanque va filtrar una passada al cor de la saga blanc-i-blava, el 17 local es va anar per velocitat i afortunadament per al Deportivo, va arribar  forçat a la rematada i va disparar creuat. Aquesta acció va donar peu als millors minuts de l’Alcoyano en aquest partit.

Liberto no va atinar a dirigir bé la seua cabotada i la pilota va acabar per marxar-se fora, per a tres minuts després, ja en el descompte, Soler centra des de la dreta, el central Markel Lozano s’ha un embolic, toca la pilota amb la mà i el col·legiat no dubte, assenyalant el punt de penal. El Mag d’Osuna es va prestar a llançar-lo, enganyant el meta local, disparant a la seua esquerra.

Amb 0-1 acabava la primera part. S’esperava que la UD Logroñés es llançara a l’atac en l’inici de la segona meitat, com així va ocórrer, però amb més cor que una altra cosa, situació que va afavorir a l’Alcoyano, qui amb molt d’ordre i ofici va anar sentint-se cada vegada més còmode sobre una gespa de Las Gaunas que no estava per a moltes floritures.

Tensió final

Quan no li va donar a l’equip, va aparéixer Miguel Bañuz, amb dues excel·lents parades, una després d’un míssil de Vinicius Tanque i una altra, ja en el 79, en el qual va traure una mà prodigiosa per a buidar una cabotada de Claudio. El col·legiat va manar afegir sis minuts, van anar sis minuts de sofriment en els quals, amb la UD Logroñés bolcat sobre l’àrea blanc-i-blava, Rubio va poder traure profit, però al 22 li va pesar la responsabilitat en els dues mà a mà que va intentar, en el segon va aconseguir superar al porter però Markel Lozano va acabar per creuar-se en l’últim moment per a desviar a córner.

Una llàstima, perquè hauria sigut posar la guinda i que Rubio, que el diumenge en Calahorra haurà d’assumir galons  per l’absència de Raúl Alcaina, tinguera aquest gol que tant necessiten els davanters per a anar a favor de corrent. El Deportivo, sense jugar bé, també sap guanyar i en Las Gaunas, el seu particular mannà, l’ha demostrat.

Alineacions:

UD Logroñés: Gonzalo Crettaz, Markel Lozano, Arregi, Titi Fernández, Keita (65′ Doncel), Jaime Sierra, Menudo (69′ Boniquet), Sergio López (79′ Thiar), Iñaki Sáez (79′ Vergés), Schutte (57′ Claudio) i Vinicius Tanque.

Alcoyano: Miguel Bañuz, Lillo, Primi, Álvaro Vega, Pablo Carbonell, Soler (91′ Raúl González), Fran Miranda, Juanan, Liberto (64′ Lobato), Moyita (64′ Agüero) i Raúl Alcaina (73′ Rubio).

Va dirigir el partit el col·legiat López Parra, qui va amonestar als locals Vinicius Tanque i Arregi i als visitants Raúl Alcaina i Pablo Carbonell.