L’ASJ destaca que el protocol de Sanitat per a festes no és “definitiu”

L'entitat festera indica que el document està "pensat per al moment actual"

L'ASJ destaca que el protocol de Sanitat per a festes no és "definitiu"
En el 2019 es van celebrar les últimes festes de Moros i Cristians a Alcoi. | ARXIU

Després que Sanitat haja donat a conéixer el protocol i la normativa a seguir en les festes, a nivell general, en la Comunitat Valenciana, i també en els Moros i Cristians a nivell particular, l’Associació de Sant Jordi (ASJ) ha anomenat a la calma destacant que aquest document està “pensat per al moment actual, és a dir, per a les pròximes setmanes, i que en cap dels casos és definitiu ni aplicable a realitat que es viurà dins de 7 mesos, a l’abril de 2022″, que és quan tindrien lloc les festes a la nostra ciutat.

De nou, s’insisteix que es confia que la situació epidemiològica millore progressivament. “Des de l’ASJ es mantindrà contacte fluid i directe amb la Generalitat per a participar de les futures revisions d’aqueix protocol sanitari fester que, esperem, serà cada vegada més amable i fidel al que sempre han sigut els Moros i Cristians d’Alcoi”, ha explicat l’entitat en un comunicat.

Així mateix, l’Associació indica que “som conscients que serà difícil arribar al punt de normalitat que tots coneixem i que, per desgràcia, vivim per última vegada a l’abril de 2019. Per això, serà necessari adaptar-se a les pautes sanitàries que es marquen des de la Generalitat i que, insistim, el normal seria que tendiren a la millora”. En aquest sentit, l’entitat festera ha remarcat que “les decisions que es prenguen en el si de la institució i que afecten el desenvolupament de les Festes, a la seua participació i a la seua celebració, seran sempre consultades i consensuades amb les persones festeres a través de les seues Primers Trons i de les assemblees que convoque cadascuna de les 28 filaes”.

D’altra banda, en el comunicat es detalla que “Alcoi celebrarà les festes que desitge celebrar. Però és necessari esperar, amb il·lusió, i apel·lar al desig i convenciment que la Festa eixirà al carrer a l’abril”.

Send this to a friend