L’ASJ estudiarà la participació per a tractar d’evitar els retards

Juan José Olcina, president de l'entitat festera, fa balanç de la Trilogia d'aquest any 2022

L'ASJ estudiarà la participació per a tractar d'evitar els retards
El president de l’ASJ, Juan José Olcina, el Dia de l’Alardo. | XAVI TEROL

Una vegada passades les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, el president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Juan José Olcina, fa balanç del retorn de la Festa en aquest 2022, marcat per una àmplia participació que, en el cas del Dia de les Entrades va provocar retards tant en l’Entrada cristiana com en la mora.

I és que, segons les dades oferides, van ser més de 14.000 persones les que van desfilar el citat dia. “És complicat gestionar-ho”, reconeix Olcina. “Caldrà replantejar-li-ho i veure què es pot fer”.

Explica que “cada vegada vol participar més gent i l’horari i el recorregut és el que és”.

Avança que aqueix replantejament s’haurà de fer de forma “consensuada” entre les diferents parts, tenint en compte a les filaes.

Olcina descarta “allargar” les entrades. “No podem fer un dia sencer d’entrada cristiana o mora”.

“Tampoc pots fer que la gent vaja de pressa, i més enguany”, detalla.

D’aquesta manera, anticipa que, per a enguany “les festes havien d’eixir tal com estaven previstes per a 2020” però que per a pròxims anys, “els càrrecs estaran molt més limitats” quant a participació, sent aquesta una possible opció de cara a reduir la quantitat de gent que sale en les Entrades.

Aquesta és una de les primeres sensacions, encara que apunta que “estem pendents de reunir-nos amb els *primers *trons per a fer un balanç general”. Així mateix, la intenció també és “recollir les fallades que hi ha hagut per a intentar arreglar-los”.

Un altre dels aspectes a estudiar és el de les tribunes de la part baixa de País Valencià, en les quals es van col·locar cadires de fusta en les graderies, en lloc dels seients habituals.

El màxim representant fester apunta que “era una tribuna nova perquè l’anterior no complia la normativa. Al principi vam pensar que la cadires serien una bona opció però hem vist que no. De cara a l’any que ve haurem de buscar una solució amb una altra tribuna que sí que complisca la normativa”.

Al marge d’aquests dos temes, i tenint en compte que les jornades festeres van transcórrer amb bastant normalitat i sense incidents massa notoris, Olcina fa un balanç positiu en un any en què les Entrades han estat controlades per diverses cambres durant el recorregut, que en aquesta ocasió, van servir per a “reorganitzar-lo tot” després de l’incident en Sant Nicolau en el qual es va haver de parar l’Entrada mora per una emergència sanitària. “Ens ha servit per a iniciar la marxa en el tema tecnològic, i de cara a l’any que ve es millorarà”.

Send this to a friend