L’Associació Cultural Samarita va entregar els seus premis festers

Van ser un total de 14 els guardonats en una gala solidària a benefici de Acera

L'Associació Cultural Samarita va entregar els seus premis festers
Foto de família de tots els premiats en finalitzar la gala. | ACS

Després de quasi tres anys de parèntesis, l’Associació Cultural Samarita va tornar a celebrar dissabte passat, 4 de març, la seua gala de lliurament dels premis festers, en aquesta ocasió els corresponents a 2022. Un total de 14 van ser els guardons concedits enguany en un sopar que va reunir a prop de 300 persones en la filà Cordó.

La filà Cides va ser la triomfadora de la nit, amb fins a tres estatuetes aconseguides, a més del premi d’honor a Paco Aznar, fester també de la filà Cides, qui va recollir el reconeixement visiblement emocionat i acompanyat de la seua dona i tota la seua família. Els altres tres van ser a la millor Segona Diana, millor Processó i millor Roponà.

El premi a l’Entitat Col·laboradora va anar a parar enguany a la Primitiva; millor Alardo per a la filà Aragonesos; l’esquadra del capità de la filà Cordó, obra de Jordi Sellés, va ser la que es va emportar el guardó al Disseny Original Premi Alejandro Soler; mentre que Jaime Balaguer, de l’esquadra de blancs de la filà Ligeros, ha sigut considerat enguany el millor Cap Batedor.

Les millors ‘arrancaes’ van ser en aquesta ocasió les de Gonzalo Pascual en la Diana (filà Aragonesos), Joan Ferri (Andalusos) i Fernando Alós (Berberiscos), aquests dos del conjunt de les entrades cristiana i mora, respectivament.

Per part seua, el dissenyador Jordi Sellés va fer doblet en portar-se també el premi a la millor Esquadra Mora-Luis Solbes per la del capità dels Cordoneros, mentre que César Vilaplana es va fer amb el de millor Esquadra Cristiana-Rafael Guarinos, per la de la capitania de la filà Muntanyesos. Precisament, aquest càrrec també va aconseguir el premi Artesà d’Or, que va ser per a Roberto Pérez pels metalls que va realitzar per al capità cristià.

La recaptació de la gala, conduïda per la periodista Jésica Sempere i el locutor de ràdio Ismael Mayor, va ser entregada a l’associació ACERA, que treballa per a visibilitzar les malalties reumàtiques a Alcoi.

Send this to a friend