L’Associació de Sant Jordi estudiarà canvis en l’actual format de les Entradetes de Mig Any

La major participació de festers en les diferents filaes va comportar enguany nombrosos retards

Aquesta nit arranquen les entradetes per Sant Nicolau
Una de les Entradetes de l’any passat. | ARXIU

Les Entradetes de Mig Any van tornar dissabte passat al seu format tradicional, és a dir, que totes les filaes van desfilar en la mateixa nit, a diferència de l’any passat, que es van espaiar en diversos dies amb la finalitat d’evitar aglomeracions per la COVID-19. El president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Juan José Olcina, fa un balanç positiu de l’acte de la Glorieta de Mig Any, no obstant això, posa l’accent en l’ocorregut amb les entradetes: “va haver-hi molt de retard”. I afig que “hi havia filaes que havien d’eixir a les 00’30 hores i van eixir molt més tard”.

“Cada vegada ix més gent en les filaes, i per tant, cada vegada és més complicat de gestionar”, explica, al mateix temps que comenta que “estem contents que cada vegada hi haja més festers, però que cal adequar-se a la situació, sobretot en el tema de l’estructura de la Festa”. Apunta que, en la reunió de la Junta Directiva mantinguda aquesta setmana, el retard en aquestes desfilades va ser l’únic assumpte que es va remarcar. A més, en l’Assemblea General Extraordinària del dijous Olcina ja va avançar que serà un tema a treballar en les “reunions de treball”.

Olcina assenyala que “intentar eixir 28 filaes en una nit és difícil. És una estructura de l’any 80 i en aqueix moment, les filaes tenien molta menys gent. Ara tot s’ha multiplicat”. Així, planteja que “tal vegada voler fer les Entradetes en un dia és inviable, i així ha quedat plasmat enguany”. Remarca que “estudiarem com ho podem fer”.

El president de l’entitat festera critica que aquests retards suposen una falta de “respecte” cap a la resta de filaes i demana “consciència” al món de la Festa.

L’assumpte dels temps ja va eixir a relluir després de l’Entrada d’enguany, quan també va haver-hi retards.

Send this to a friend