L’atur descendeix de manera lleu a la comarca

A Alcoi, la baixada al febrer ha sigut de 32 persones

L'atur descendeix de manera lleu
Font: Labora, Generalitat Valenciana.

A les comarques de L’Alcoià i El Comtat s’ha registrat un descens lleu i generalitzat de l’atur el mes de febrer, segons les dades del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA). Per a la Unió General de Treballadors (UGT), la baixada de 88 persones en la nostra zona i la xifra total d’aturats de 10.210 persones “reflecteixen un lleu estancament de l’evolució en la creació d’ocupació de la comarca”.

Desgranant les dades per poblacions, en el cas d’Alcoi, enfront de la pujada que va haver-hi al gener, al febrer s’ha produït un descens de 32 aturats, corresponents principalment als sectors de la indústria i de la construcció, amb 18 i 13 aturats menys, respectivament. De la baixada de 32 persones, cal indicar que, 26 d’elles són homes i 6 dones.

Així mateix, per grups d’edat, destaca el descens de 37 persones en els majors de 44 ells, amb dades similars entre tots dos sexes, mentre que en el rang d’entre 25 i 44 anys, la baixada ha sigut d’11 persones. Al contrari, hi ha hagut una pujada, principalment de dones, en el grup de menors de 25 anys.

La xifra total de la desocupació a Alcoi, al febrer d’aquest any 2023 ha sigut de 4683 persones, de les quals quasi el 62% són dones, i el percentatge restant, homes.

D’altra banda, a Ibi s’ha registrat el descens més significatiu al febrer, amb un total de 38 aturats menys –20 dels quals corresponen a la indústria i 11 a la construcció, entre altres dades–, xifra que se suma a la baixada que va haver-hi al gener de 56 persones. Recordar que Ibi va ser una de les poques poblacions en les quals l’atur va baixar al gener.

En el cas de la resta de localitats de L’Alcoià i El Comtat, tal com s’ha indicat prèviament, el descens ha sigut generalitzat, encara que molt lleu. Així, a Muro hi ha 6 persones menys, 4 menys a Castalla i 2 a Cocentaina. En *Banyeres la dada de la desocupació ha pujat en tres persones, totes elles, homes.

Finalment, la indústria és el sector en el qual, a nivell generalitzat del passat mes de febrer, hi ha hagut una major baixada de l’atur en la zona.

Send this to a friend