L’autobús farà un recorregut alternatiu per a evitar els talls en el Centre

Amb l'actual sistema, quan els caps de setmana hi ha algun acte, es deixa sense servei als usuaris

Recorregut alternatiu de l'autobús al Centre
Un autobús pel Centre de la ciutat. ARXIU

Una de les novetats més significatives de la proposta de remodelació de línies que ha elaborat l’Ajuntament de cara al nou contracte de l’autobús urbà, és la que afecta el Centre de la ciutat i en la qual s’ha treballat per a evitar que els usuaris es queden sense servei cada vegada que cal tallar el trànsit en el barri antic amb motiu d’alguna celebració festiva o activitat que el requereix. Per tindre una referència, en 2019 es va suspendre el servei un total de 45 dies per diferents causes: processons, Setmana Modernista, Entradetes, festes de Moros i Cristians, Nadal, Carnestoltes, proves esportives, etcètera.

La proposta plantejada per als caps de setmana consisteix en la modificació del recorregut de la línia 1 actual al seu pas pel Centre, desviant el traçat pel carrer Sant Jaume i des de la zona del Parterre, accedir a la part alta de la ciutat a través de la plaça de la Universitat, que s’obriria ex profeso perquè passara l’autobús. Això sí, la proposta contempla que el recorregut el facen microbusos elèctrics, donades les dimensions dels carrers del nou traçat.

“Amb això evitaríem interrompre el servei en el Centre cada dos per tres. Els usuaris ara es queixen i amb raó, per això els tècnics han treballat en una solució que a més de solucionar aquesta qüestió, incideix en una millora general del servei, ja que proposa incorporar vehicles sostenibles”, remarca el regidor de Mobilitat, Jordi Martínez.

Pla de participació
Aquesta novetat va ser presentada dilluns passat al costat de la resta de canvis plantejats durant el procés de participatiu sobre l’autobús urbà que s’ha dut a terme. En ell s’ha donat veu especialment als usuaris, que són els que millor poden valorar l’actual servei i realitzar aportacions. Es va convidar a participar a entitats veïnals, a treballadors del servei, centres educatius, tots els consells municipals, grups polítics, associacions de persones majors i grups de diversitat funcional.

Entre les propostes que s’incorporen al projecte destaquen algunes com la unificació el cap de setmana de les línies 4 i 5 en una única línia que circularà en tots dos sentits i permetrà arribar al Poliesportiu i el Cementeri des de pràcticament tots els barris de la ciutat, de manera directa. A més, en les línies 2 i 3 en el barri de Batoi es mantindrà el mateix recorregut, tant entre setmana com els dies laborables. Per part seua, la línia 1 inclourà els caps de setmana una parada enfront de l’estació de tren i la línia 3 incorporarà una altra a la Font Dolça amb servei a demanda.

D’altra banda, recordar que ja es van presentar novetats com la pujada a La Salle i Horta Major-Andreu Sempere, al costat de l’esmentat canvi per als caps de setmana, en els quals es continuaria arribant al Centre, Zona Alta i Viaducte amb un recorregut alternatiu.

Una vegada s’ha presentat el projecte a les entitats participants en el procés, el següent pas serà la negociació amb els grups polítics per a incorporar les propostes viables i redactar el document definitiu de cara a redactar el contracte, que serà en la modalitat de contracte de serveis.

Send this to a friend